​Hatalmas magyar orvosi siker: szétválasztották a fejüknél összenőtt ikreket!

2019. augusztus 2., péntek
Senki sem vállalta korábban az egész világon a bravúros műtétet, orvosainknak SIKERÜLT! Gratulálunk nekik!

Sikeresen szétválasztotta a magyar orvoscsapat a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket, közölte péntek reggel a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány.

A végső szétválasztó műtét – tehát az agyak és a koponyák szétválasztását jelentő rizikós, több mint 30 órás beavatkozás – sikerrel zárult:

Hihetetlen, de az ikrek állapota stabil, de szövődmények lehetségesek.

Egészen elképesztő, hogy ezt a rendkívül nagy felelősséggel járó, kockázatokkal teli műtétet be merte vállalni a magyar orvoscsapat.

Senki sem merte ezt a világon.

Az ikreket és szüleiket mindenhonnan elutasították korábban.

Az alapítvány szerint amellett, hogy sikerült megteremteni a jobb élet lehetőségét a két hároméves kislánynak, a lépések külön is tudományos jelentőséggel bírnak: új kezelési lehetőségek előtt nyitják meg az utat.

A teljes egészében magyar tervezésű és kivitelezésű “Operation Freedom” szétválasztó műtétsorozat első fázisát a közös agyi fő szállítóér-szakasz szétválasztása jelentette endovaszkuláris módszerrel dr. Hudák István vezetésével 2018-ban, szintén Dakkában.

A második – plasztikai sebészeti – fázis, a speciális magyar tervezésű szövettágító implantátum-rendszer beültetése és fél évig tartó fokozatos tágítása Budapesten zajlott dr. Pataki Gergely vezetésével.

A mostani végső szétválasztás a műtétsorozat harmadik fázisa volt dr. Csókay András vezetésével.

Még egyszer hatalmas Gratuláció a magyar szakembereknek!

életmód magyar


Megtekintések száma: 39534

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet