Hatalmas rejtély van egy Új-Mexikóban talált kőoszlop körül!

2017. május 27., szombat
Megfejthetetlennek tűnik a titka. lehet, hogy a templomosok kincséhez van köze?

Új-Mexikóban a tudósok már egy jó ideje próbálnak egy rejtély legmélyére leásni: több-kevesebb sikerrel. Ugyanis a rejtély gyakorlatilag megfejthetetlen...

Louis Serna történész és szerző közel 4 éve próbál a végére járni egy helyi rejtélynek, mely nem hagyja nyugodni sem a tudományos világot, sem a régésztársadalmat.

Egy 2013-ban a földben talált objektumról van szó, ami ekkora fejtörést okoz mindenkinek, amit egy hotel belsejében találtak.

Arról van szó ugyanis, hogy ezen a titokzatos kőoszlopon különféle nagyon régi szimbólumok találhatóak, melyek közül az egyik egyértelműen a templomosokra utal. Egy kopott, ősi kereszt ábra, a templomosok fő szimbólumainak egyike.

A rejtélyes kőoszlopot - mely egy hotelban volt kiállítva hosszú időn át - eredetileg az 1980-as években találták egy erdőben.

Csak kevés információ áll arról rendelkezésre, hogy pontosan hol találhatták, és melyik évben, a megtalálási körülmények ugyanis nagyon homályosak.

Éppen eme homály miatt azonnal megvizsgálták a leletet, hogy kizárják, hogy hamisítvány.

Eredetileg egy farmer találta meg, és mivel nem tudta, hogy pontosan mi ez, szólt a helyi hatóságoknak, akik végül régészeket rendeltek ki. Azok kiásták, és mivel nem tudták ők sem megmondani, hogy mennyire értékes vagy fontos lelet, egy hotelben lett kiállítva az előtérben, mint egyfajta antik tárgy.

A hírek szerint még egy oszlopot találtak, szintén ugyanazon a helyen. Egyes elméletek akkor felvetették, hogy talán sírkövek lehetnek, mások azonban úgy vélték, sírköveknek túlságosan magasak ezek a leletek.

Speciális szimbólumok tarkították ezeket a kőoszlopokat, melyeken valóban akadnak olyan szimbólumok, melyek templomosokhoz kapcsolhatók.

Mások szerint ezek csak egyfajta jelzőkőként funkcionáltak, és az egykoron a területet kolonizálóknak szolgáltak jelzésül.

Sokan csak Serna-oszlopoknak nevezik őket, mivel Louis Serna foglalkozott velük a legtöbbet. Az ő egyik elmélete szerint ezek templomos kincseket is jelölhetnek. Ehhez azonban tudni kéne az oszlopok megtalálásának pontos helyét.

és ha megvan a pontos hely, még akkor sem biztos, hogy rátalálnak valamire, mert lehet, hogy nem ott rejtették el a kincset, már ha valóban létezik bármiféle kincs.

A templomosokról úgy tartják, hogy a világ legnagyobb mennyiségű kincsét halmozták fel, melyből aztán itt-ott a világban elrejtettek hatalmas rejtekhelyeken nagyobb mennyiséget belőlük.

A mai napig nem találták még meg ezen kincseknek csupán a töredékét.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek történelem kincs kincsek templomosok


Megtekintések száma: 103555

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet