Hatalmas sárkányt filmeztek le: mégis létezik a mitikus lény? - VIDEÓ

2019. május 7., kedd




A legendás viharmadár, vagy sárkány? A legenda nyomába eredtünk.

Hatalmas, szárnyakkal rendelkező sárkányszerű lényt filmezett le egy férfi Pennsylvaniában. A legendás viharmadarat sikerült lencsevégre kapni? Egy eddig nem ismert madárfajt? Vagy egy még ma is élő sárkányt?

A felvételt készítő férfi először azt hitte, hogy egy nagyobb termetű madarat filmez, azonban mikor belezoomolt a távolba, észrevette, hogy ez biztosan nem csak egy hétköznapi madár.

A lény szárnyai ugyanis óriásiak voltak, és a termete is jóval nagyobb, mint amit eddig valaha látott.

A felvételt azóta rengetegen elemezték, és több komment is érkezett rá, melyben azt találgatják, hogy pontosan mi lehet a videón.

Többen arra gyanakodnak, hogy egy eddig fel nem fedezett madárfaj lehet, mások úgy vélik, hogy a legendás viharmadár látható a felvételen.

A videót még biológusok is elemezték, de mivel nem vehető ki túl sok részlet, csak halovány találgatásaik vannak.

A legendás viharmadár

A legtöbben úgy vélik, hogy a legendás viharmadár látható a felvételen. Ez a madár egy kriptidként van nyilvántartva jelenleg a tudomány szerint, azaz a létezése nem bizonyított, ugyanakkor számos beszámoló, és közvetett bizonyíték azt mutatja, hogy létezett és talán még ma is létezik ez az állat.

A viharárról szóló első beszámoló 1890-ben született, azóta szüntelenül a szóbeszédek középpontja, és városi legendák terjengnek egy óriás szárnyfesztávolságú, ragadozó ősmadárról.

Ha valóban létezik ez a lény, feltehetőleg hüllőszerű vonásai vannak, és ez lehet a valaha a Földön élt legnagyobb madár.

Agresszív, vadászó hajlammal rendelkezik, a történelem folyamán már több olyan esetről beszámoltak, amikor állítólag állatokat, nagyobb termetű kutyákat kapott fel a semmiből előtűnve.

Egy ízben egy nagyon tragikus eset is történt, amikor is

egy Missouriban lévő iskola épületétől nem messze játszó 8 éves kisgyereket kapott fel az óriási termetű viharmadár.

Mire észrevették ezt a felnőttek, megkongatták a harangot, amit veszély esetén használnak. Ettől a lény annyira megzavarodott, hogy elengedte a gyermeket, aki a magasból a földre zuhant, és nem élte túl az eseményeket.

Sárkány

A legjobban, és legmélyrehatóbban talán a középkor foglalkozott ezekkel a lényekkel. Legalábbis ebből az időszakból számtalan vers, és novella maradt ránk, amiket különböző bárdok, és trubadúrok énekeltek el az utókor számára.

Azonban bizonyítottan a középkorban sem létezhettek, mégis sokan úgy vélik, hogy a sárkányok nem mások voltak, mint a kihalási hullámot - valahogyan - túlélő késői dinoszauruszok, őshüllők.

Egy elmélet szerint volt egy rövid időszak a Föld történetében, amikor ember és dinoszaurusz együtt élt a bolygón.

Ez az időszak roppant rövid volt, Földtörténeti szempontból pár száz év lehetett. A sárkányok leírásához leginkább a Pteranodon őshüllő leírása áll a legközelebb.

Egyesek úgy vélik, még napjainkban is fennmaradhatott néhány ilyen egyed, míg a szkeptikuson azt hangoztatják, hogy ha ez így lenne, már találtunk volna friss csontokat, tetemeket, melyek ezekhez a mitikus lényekhez köthetőek.

OSZD MEG másokkal is!

rejtélyek bizarr


Megtekintések száma: 31514





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet