Hatalmas szörny csontjaira bukkantak régészek?

2018. január 4., csütörtök




Nem tudták, hogy valaha élt ilyen állat a Földön. Valósággal beleborzongtak.

Időnként nagyon hátborzongató dolgok képesek előkerülni a Föld mélyéről.

Olyan dolgok, melyek arról árulkodnak, hogy az ember talán nem a bolygó csúcsragadozója, és hogy a klasszikus értelemben vett szörnyek mindig is léteztek, és talán ma is léteznek.

Kutatók és régészek egy csoportja éppen egy erre utaló bizonyítékot ásott ki nemrég Coahuila közvetlen közelében, egy elhagyatott sziklás vidéken.

A megtalált régészeti lelet egy olyan élőlény csontja volt, melyet azelőtt soha nem regisztráltak ismert fajként.

A csontok egy óriási lény csontvázát alkották, mely 121 méter hosszú volt.

Egy igazi prehisztorikus lény, ugyanis a kormeghatározás egyértelműen kimutatta, hogy cirka 72 millió évvel ezelőtti bestiáról volt szó.

A régészek és paleontológusok biztosak voltak abban, hogy ez egy valaha élt hatalmas dinoszaurusz maradványa, azonban először még nem tudták pontosan behatárolni a fajtáját.

Aztán az eltelt idő egyre nyugtalanítóbb volt mindenki számára.

Valójában ugyanis még ma sem tudja senki, mit is találtak ott és akkor Mexikóban. Talán tényleg egy új dinoszaurusz fajról van szó, ám egyetlen korábbi fajjal sem mutatott semmiféle rokonságot.

Kiderítették, hogy a szörnyeteg természetes halált halt, ezt a később, majd egy évvel a csontvázak után előkerült koponyából tudták megállapítani.

Az elmúlt években egyébként szép számmal kerültek elő olyan régészeti leletek, főleg dínó fosszíliák, melyek feltűnően jó állapotban voltak, gondoljunk csak a szinte teljes lenyomatként megmaradt dinoszaurusz múmiára, vagy arra a leletre, melyben még a hús is felfedezhető volt, igaz, megkövesedett formában.

A tudósok szerint csak idő kérdése, hogy ezek az ősi szörnyke egy napon majd feltámaszthatók legyenek.

Ahogyan az is csak az idő függvénye, hogy egyszer egy klónozáshoz használható, szinte tökéletesen konzerválódott példányt találjanak a kiolvadva sarkvidék jegéből kiolvadva...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek szörnyek őslények


Megtekintések száma: 171173





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet