Hatalmas tornádó alakult ki Dunaújvárosnál! – VIDEÓ

2017. május 24., szerda




Megelevenedő szélsőségek: meddig megy el az időjárás?

Ijesztő felvétel látott napvilágot a tegnapi, május 23-i viharról, mely az ország több pontján végigsöpört. Budapestet például teljesen eláztatta, és több helyen leállt a közlekedés.

Az egész olyan volt, mintha egy pillanatra özönvíz árasztotta volna el az utcákat.

Dunaújvárost sem kímélte a vihar, és egy megdöbbentő szélsőség alakult ki, és csak a nagy szerencsén múlt, hogy nem kapott erőre.

Ugyanis a városban egy tornádót kaptak lencsevégre. Ha azt hinnénk, ilyen csak az amerikai katasztrófafilmekben vannak, hát tévedtünk.

A videón látható, hogy milyen hatalmas tornádó jött lére, majd - szerencsére - szűnt is meg rövid idő alatt. Azonban ettől a tornádótól nem kell tartani, mert sokkal szelídebb, mint amerikai nagytestvérei.

Ugyanis ez egy nem-mezociklonális tornádó. Ez a tornádók kevésbé veszélyes fajtája, általában a bennük előforduló szélsebességek jóval elmaradnak az szupercellás zivatarokban kialakuló tornádóktól.

Ennek ellenére a helyszínen biztos többen megijedtek, vagy minimum meglepődtek, amikor ezzel a Holnapután című filmbe illő látvánnyal találták szembe magukat az erkélyről kinézve.

OSZD MEG másokkal is! A Videót Nagy Zsolt készítette!

érdekes hihetetlen érdekesség magyarország magyar


Megtekintések száma: 49541





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet