Hatalmas veszély: új szúnyogfaj terjed Magyarországon, mely trópusi betegségeket terjeszt!

2018. május 2., szerda




A szakértők felhívták a figyelmet, az illetékesek pedig a lakosságot figyelmeztetik!

hát itt vannak, és megtörténik... Olyan veszély kezd ránk leselkedni itt az Európai Unióban, ami korábban nem volt jellemző.

Éppen ezért nem is lehetett alaposabban felkészülni rá, ez pedig rengeteg ember megbetegedéséhez, vagy rosszabb esetben akár halálához is vezethet...

Arról van szó, hogy olyan új szúnyogfaj ütötte fel a fejét az elmúlt időszakban hazánkban, mely eddig nem ismert egzotikus betegségeket terjeszthet.

Akár bőrférgességet vagy agyvelő gyulladást is kaphatunk a csípéseiktől...

A veszély nem csak valós tehát, hanem nagyon komoly is.

A koreai szúnyog olyan nagy ütemben terjed, hogy a szakemberek és az infektológusok is egyöntetűen állítják, hogy idén valós evszéllyé nőheti ki magát a dolog. Akár járvány is kialakulhat Magyarországon, dráadásul erer a hazai ifrastruktúra nincs is kellőképpen felkészülve.

A 24.hu megkereste Dr. Kemenesi Gábor virológust, a Pécsi Egyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának szúnyogokra szakosodott munkatársát, aki azt mondta: a hazai fauna egy újabb taggal bővült, a koreai szúnyog erőteljesen terjeszkedik, megállítására nincs lehetőség.

Egyelőre nem tudni, hogy mely területeken miylen létszámban van jelen eza veszéyles szúnyofgajta, de nagy a valószínűsége, hogy az ithtoni populáció jelentősen alul van becsülve, és már majdnem midnen megyében jeléen lehet.

A bőrférgességet okozó élősködőt több pécsi mintából mutatták ki, amely a szúnyog közvetítésével jut a gazdaszervezetbe, és elsősorban a kutyafélék parazitája, emberben nem tud kifejlődni. Megreked bizonyos stádiumban, betokozódik, és komoly gyulladást okoz a bőrben, szemben, egyéb helyeken.

Évi 5-10 ilyen eset történt, azonban ez a szám idén drasztikusan emelkedhet.

A szakemberek attól tartanak, hogy mindemellett óriási járvány alakulhat ki, vagy egy olyan eddig nem ismert trópusi betegség üti majd fel a fejét itthon, ami rengeteg embert betegít meg, vagy akár ölhet meg.

A szakemberek ezért hatalmas szúnyogirtási akcióba kezdtek, permetezéssel és egyéb módokon. 

Továbbá felhívják a figyelmet arra, hogy használjon mindenki szúnyogriasztó spray-ket és este tartózkodjunk inkább zárt térben.

OSZD MEG másokkal is!

egészség járvány vírusok figyelmeztetés veszély


Megtekintések száma: 14339





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet