Hátborzongató: 50 évig volt terhes, amikor a orvosok meglátták, milyen magzat van a hasában, elszörnyülködtek

2023. szeptember 11., hétfő




A BBC is beszámolt az esetről!

Megdöbbentő, hogy mit találtak egy 50 éves terhes nő hasában. Egy chilei hölgy ugyanis nem vette észre, hogy van egy magzata, és hogy ő tulajdonképpen terhes.

Hogy miért nem vette észre, az egyelőre érthetetlen, és nincs megmagyarázva, ugyanakkor 50 éven át hordta a szíve alatt a babáját.

Az esetről a BBC is beszámolt, kiknek a nő nyilatkozott is a történtekről.

A 99 éves nő elmondása szerint elesett, ezért ment orvoshoz. Megröntgenezték, és ekkor vették észre, hogy egy 2 kilós elmeszesedett magzat foglalja el csaknem az egész hasüregét.

nem is hittek volna a szemüknek, ha nem lenne ismeretes, hogy ehhez hasonlót már feljegyeztek a világtörténelemben, igaz nagyon egyedi eset. Ez egy bizarr állapot, amit lotopedionnak hívnak. Akkor alakul ki, amikor a magzat nem tud felszívódni, és más módon távozni a szervezetből, ha elhal.

Dr. Pari Ghodsi szülész-nőgyógyász szerint ez legtöbbször méhen kívüli terhesség esetén következik be, amikor a baba a méh helyett a hasüregben ágyazódik be.

Ezért nem jut a magzat elég vérhez, az elhal, majd bent ragad a szervezetben szélsőséges esetben, végül pedig egyszerűen megkövesedik.

A jelenség, és a kórkép annyira ritka, hogy összesen mindössze 300 esetről tudni, amit feljegyeztek a történelem során.

Az elsőt 1582-ben jegyezték le. Szinte mindegyik olyan eset volt, és olyan helyen, ahol nem volt teljes mértékben elérhető a modern egészségügyi kezelés és technológia.

A terhességét a nő azért nem vette észre, mert a szervezete nem adta jelét a terhességnek. Szélsőséges esetben ilyen is előfordul, és túlsúlyos, kövér embereknél még gyakrabban megesik, hogy egyszerűen eltompulnak a terhesség jelei.

Az orvosok végül úgy döntöttek, hogy mivel a hölgy már 99 éves, nem kockáztatják meg azt, hogy műtétileg kivegyék az elmeszesedett magzatot, így az anyuka saját, 50 éves magzatával a szíve alatt fog meghalni.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség bizarr ijesztő durva


Megtekintések száma: 238711





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet