Hátborzongató dolgot találtak egy ősi japán szobor belsejében, miután CT vizsgálatnak vetették alá

2022. január 23., vasárnap




A Nara Nemzeti Egyetem kutatói átszkennelték a szobrot, hogy újabb részleteket tudjanak meg erről az értékes ősi leletről.

Ekkor fedezték fel, hogy a szobor üreges...

Lent megtalálod a képeket

És ez még nem volt minden. A tudósok ezután még alaposabban átvizsgálták a szobrot, és amit benne megtaláltak, azon minden szakember elképedt. Nem gondolták ugyanis, hogy ilyen értékes leleteket rejthet.

Összesen 180 régészeti leletet találtak meg, mindet a szobor belsejében.

150 volt a szobor testében, valamint 30 tárgy a fejében.

A rejtély azonban itt még nem ért véget, ugyanis senki sem jött rá, hogyan voltak képesek erre,azaz jelenleg nincs logikus magyarázat arra, hogy hogyan rejtették bele ezeket a tárgyakat.

A szobrot eredetileg a 8. században készítették, amikor Nara területén hihetetlenül nagy volt a buddhista "aktivitás".

Az itt található templom tele volt különféle kincsekkel és értékes leletekkel, ezek közül pedig mindig is a szobrot tartották az egyik legfontosabbnak.

A CT felvételeken jól látszik, hogy tekercsek, ősi tárgyak kaptak helyet a szobor belső üregeiben.

Ugyanis hatalmas dilemma elé állították a modern tudományt, mely csak úgy tudhatna meg többet a szoborba rejtett objektumokról, ha megontják a szobrot. Ezzel azonban egy értékes történelmi "emléket" rongálnának meg.

Egyelőre amellett döntöttek a kutatók, hogy kivárnak, vizsgálódnak, és remélik, hogy a jövőben lehetőség nyílik a technológia fejlődésével még részletesebben betekinteni a szobor üregeibe anélkül, hogy azt szét kellene nyitni.

OSZD MEG másokkal is!

paranormál érdekes hihetetlen ijesztő


Megtekintések száma: 171816





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet