Hátborzongató egyiptomi rejtély: azt hitték, halott madár, azonban valami sokkal ijesztőbb volt

2017. január 7., szombat




Archeológusok riasztó felfedezést tettek, amikor egy egyiptomi relikviát szkennelési eljárás alá vontak.

Évszázadokkal ezelőtt találták meg azt a titokzatos tárgyat, melyről csak most derültek ki a megdöbbentő részletek. Egészen eddig ugyanis nem volt lehetőség az alaposabb átvizsgálásra, most azonban kutatók átszkennelték a tárgyat, és alaposan meghökkentek.

Az archeológusok és régészek korábban azt hitték, hogy egy halott madár mumifikált maradványai lehetnek, azonban óriásit tévedtek.

A szóban forgó aprócska múmiát eredetileg tényleg több évszázada találták meg, majd egy Kentben található múzeumba került, ahol évtizedeken át csak porosodott.

Ekkor az 1960-as években régészek egy csoportja vizsgálta meg kívülről a tárgyat, hogy, megállapítsák, mi lehet. Arra jutottak, hogy egy 2300 éves sólyom maradványai lehettek, amit Egyiptomban mumifikáltak.

Köztudott volt, hogy a fáraók és Egyiptom titokzatos világában nagy szerepet töltöttek be a madarak, különösen a sólyom.

Ahogyan aztán teltek az évtizedek, újra szóba került az, hogy át lehetne vizsgálni immáron az új technológiával a leletet. Nemrégiben vállalkoztak is rá a régészek, és egy különleges eljárás keretében átszkennelték a múmiát, így képet kaptak annak pontos tartalmáról

Ekkor azonban alaposan megdöbbentek. Egy nagyon riasztó titokra derült ugyanis fény. Amit eddig több évtizeden keresztül madármúmiának néztek, az valójában egy csecsemő múmiája volt.

Nem tudni kié, vagy, hogy miért mumifikálták, de a kutatók nem zárják ki, hogy egy fáraó szerelemgyereke lehetett.

Talán valamelyik fáraó szolgálója által fogant titokban, és később el kellett tüntetni a nyomait. A mumifikálás ténye mindenképpen valami olyasmit sejtet, melynek talán köze lehet a fáraókhoz.

A tesztek és az eredmények azt mutatták ki, hogy a baba 20 hetesen már ki lett hordva, ezzel a világ legfiatalabb múmiájává léptetve elő a leletet.

Az elméletek szerint a csecsemőt azonnal mumifikálták, majd elrejtették, hogy a fáraóhoz közel álló emberek, fontosabb személyek ne tudják meg, és ne támadjon a fáraón, és uralkodásán támadható pont.

rejtély rejtélyek történelem egyiptom


Megtekintések száma: 157113





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet