Hátborzongató előjel: képesek feltörni az emberi tudatot?

2017. március 17., péntek




Olyan technológia megvalósulásának küszöbén vagyunk, mellyel nem csak bele lehet látni majd mások fejébe, irányítani is lehet majd az embereket.

Aggasztó irányban az emberi elme „lehallgatása”

Valóságos anti utópiával nézhetünk szembe a jövőben, ha megvalósulnak - márpedig meg fognak valósulni - azok a technológiai megoldások, melyekkel képesek lehetünk az emberi agyba belelátni.

A belelátás ráadásul még csak a kezdet. A hírek szerint olyan technológia van kiforró félben, mellyel képesek lehetnek az emberi agyat irányítani. Új gondolatokat tudnak benne létrehozni, vagy éppen más gondolatokat törölni.

Mindezt a jövőben akár valós időben is, vagyis teljes kontrollt élvezhetnek az adott személy felett. Ez pedig amellett, hogy rengeteg etikai kérdéseket vet fel, nagyon veszélyes is lehet.

Egyesek már most is azt vizionálják, hogy ez a technológia végül az Új világrend hatalmába kerülhet, akik ezzel a rendszerrel valósítják meg a totalitárius kontroll alatti világállamukat.

Az ember gondolatainak irányítása

Az emberiség már régóta álmodozik arról, hogy egy napon nem cska virtuális rendszereket törhetünk fel, hanem biológiai élőlényeket is.

Ez ugyan merő képtelenségnek hangozhat elsőre, a valóságban nagyon is lehetséges. Ugyanis mint ahogy az egész világunkat, úgy az emberi agyat, és a tudatot is egyre inkább képesek vagyunk közelítő egyenletekkel, és számításokkal leírni, matematikai nyelven.

Ha valami így leírható, és kiszámítható, az pedig feltörhető is. Nemrég Tamara Bonaci, a Washingtoni Egyetem kutatója és oktatója, az Enigma Biztonságtechnikai Konferencián felfedett egy új technológiát amivel lényegében az emberi agy feltörhetővé válik.

Egy játékot fejlesztettek, melynek segítségével végigvezették az első kísérleteket, melynek során miközben az alanyok a játékkal játszottak, a technológia képes volt kinyerni a neurális válaszokat a tudatalatti képekről a játékban, mint amilyenek a logók, éttermek, autók...stb.

Ez már önmagában is riasztó, ugyanis nincs szó itt másról, mint az emberi tudat feltöréséről. vagyis egy élő, biológiai organizmust, egy fejlett emberi lényt is meg lehet hackelni, ez pedig magával vonja azt is, hogy az emberi elme irányítása is lehetséges.

Tudatmanipulációs kísérletek

A lehetséges felhasználási módok, egy rendkívül hasznos kutatási eszköz és egy félelmetes vallató eszköz között mozognak.

A konferenciát követően Bonaci azt is elmondta, hogy az emberekből, és a tudatukból áradó jelek akaratlanul is észlelhetőek, pedig nem feltétlen akarjuk őket megosztani a világgal.

Ezek pedig kényes információkat árulhatnak el rólunk, vagyis ezekkel az eszközökkel - ha rossz kezekbe kerülnek - bárkit ki lehet használni, olvasni a gondolataiban, valamint irányítani is a tudatalattiját, és a tudatát.

Már ma is léteznek olyan eszközök, melyek a gondolatainkat képesek olvasni. 2016-ban több ilyen technológiáról számoltak be a tudományos szaklapok.

Az is komoly aggodalomra adhat okot, hogy ezek jövőbeli felhasználása ma még nem eléggé lekorlátozott jogilag.

Hogy valóban bekövetkezhet-e az az összeesküvés elmélet, miszerint az Új világrend egy állami szintre emelt technológiája van fejlesztés alatt, mellyel irányítja és birtokolja a Föld polgárait, azt nem tudni.

Mindenesetre azt tanácsoljuk, hogy nem árt nyitott szemmel járni, és kiélvezni a világot, míg valóban egyedül vagyunk a gondolatainkkal...

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 48792





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet