Hátborzongató: Eltűnt a génmódosított újszülöttekkel kísérletező kutató

2018. december 5., szerda
Ho Csien-kujnak nyoma veszett, miután a kínai állam és a sencseni egyetem is elítélte tettét. Titkos szálak érnek össze?

Senki nem hallott a nagy port kavaró génszerkesztő kínai orvosról a nemzetközi génszerkesztési találkozó óta, az egyetemnek, ahol korábban alkalmazták, még sajtóközleményt is ki kellett adnia, hogy az összeesküvés-elméleteknek elejét vegye.

Az egyetem tagadja, hogy bárki fogva tartaná a kutatót, és csak annyit szögezett le, hogy egyelőre minden találgatás alaptalan

- írja a 24.hu.

Ho Csien-kuj nemrég azzal állt nagyvilág elé, hogy génszerkesztéssel embriókat kezelt, hogy immúnissá váljanak a HIV vírusára, és a kísérlet olyannyira sikerült is neki, hogy a babák megszülettek, ráadásul – állítólag – teljesen egészségesek.

A kísérletek rendesen megosztották a tudományos világot, ráadásul semmiféle tudományos publikáció nem született róluk.

A hír bejelentése után a kínai kutató részt vett a második nemzetközi génszerkesztési találkozón, ahol elő is adott, majd kérdésekre is válaszolt, de a nyilvános szereplés óta senki nem látta a kutatót, és senki nem is tudja, mi történhetett vele.

A kínai kormány nemrég nyíltan elítélte, amit tett, etikátlannak és illegálisnak nevezte az eljárást, és szigorúan eltiltotta a tudóst attól, hogy tovább folytassa a munkáját. 

A sencseni egyetem, ahol Ho korábban dolgozott, szintén elhatárolódott, és kijelentette, hogy február óta fizetés nélküli szabadságát tölti náluk a kutató. 

A kutató eltűnése óta megszaporodtak azok az elméletek, amelyek a kínai kormányt sejtik a csend mögött.

OSZD MEG másokkal is!

Ho Csien-kujnak nyoma veszett, miután a kínai állam és a sencseni egyetem is elítélte tettét. 

Titkos szálak érnek össze?

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 7013

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet