Hátborzongató felvétel: egy rágcsáló és egy pók küzdelme!

2016. október 24., hétfő




Az állatvilág egyszerre lehet csodálatos, és ijesztő. A pókok világa pedig egyenesen kegyetlen. Nézd meg ezt a videót ahol egy vadászpók bajlódik óriási termetű áldozatával.

A felvételen az látható, ahogyan az ízeltlábú a hűtő oldalán kapaszkodva vonszolja magával áldozatát.

Sokan gondolkodtak már el azon a biológia csodálói, hogy egy képzeletbeli egér-vadászpók küzdelemnek ki is lenne a győztese.

A vadászpók ugyan rendkívül veszélyes ragadozó, az egér viszont fürge, és szintén megvan a képessége, hogy kárt tegyen a pókban.

A valóság azonban sokkalta kiszámíthatóbb, és szürkébb, mint egy a fantáziánkban vérre menő csatában.

Egy vadászpók és egér harcát még nem sikerült megrendezni, de előkerült a neten egy felvétel, melyen egy hatalmas vadászpók látható, amint egy rágcsálót vonszol maga után.

A videóból jól látszik, hogy a csata eldőlt, és a rágcsáló húzta a rövidebbet a soklábú szörny ellen.

A vadászpókok családjába tartozó fajok gyakoriak Ausztráliában. Étlapjukon főként rovarok és más gerinctelenek szerepelnek, de gyíkokat is elejthetnek.

Korábban még nem regisztráltak hasonló eseteket, ahol rágcsálókat is megtámadtak, de ez a videó most arról tesz tanúbizonyságot, hogy a vadászpók néha akár a rágcsálókra is rávetemedhet.

Olyannyira szokatlan ez egy póktól, hogy egye szakértők azt gondolják, hogy talán az egeret nem a videóban szereplő példány ölte meg, hanem csak rátalált a tetemre, amit aztán eltulajdonított.

A vadászpók elméletben valóban megtámadhatta volna a rágcsálót, de mivel az is fürge, és nagyobb is nála, nem valószínű, hogy el tudta volna ejteni. Ráadásul sok biológus szerint a pók mérge sem lenne elegendő egy rágcsáló megöléséhez.

Azonban a vadászpók elképesztően nagy, legalábbis a videón látható példány különösen impozáns méretekkel rendelkezik.

Valamint az sem elhanyagolható, hogy korábban más állatok kapcsán is meg-megdöbbentek már a kutatók. Volt, hogy egy imádkozó sáska volt képes végezni egy nála jóval nagyobb gyíkkal, máskor zsiráf taposott agyon egy oroszlánt.

Bárhogyan is történt, azt már nem tudjuk meg. Mindenesetre hátborzongató, ahogy a masszív pók hosszú lábaival vonszolja maga után az elejtett rágcsáló tetemét.

Ha pedig mégsem szeretnénk igazi harc nélkül maradni, érdemes megnézni a lenti videót, ahol egy óriási farkaspók, és egy skorpió csap össze. Szerintetek ki nyer?

érdekes érdekesség állatvilág


Megtekintések száma: 33835





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet