Hátborzongató helyek Magyarországon: az erdő mélyén lapuló elhagyatott gyermektábor

2017. január 20., péntek
Kevés riasztóbb hely van hazánkban, mint az elhagyatott faházakból álló gyermeküdülő.

Amennyiben azt gondolnád, hogy csak külföldön, és Amerika-szerte léteznek olyan helyek, ahol hátborzongató érzés fog el, akkor nagyon nagyot tévedsz.

Ahhoz, hogy ilyet átélj, nem kell annyira messzire menned. Magyarországon ugyanis van egy erdő, mely annyira mély és riasztó titkot rejt, hogy mikor az ember ott jár, valóssággal borsódzik a háta.

Az ominózus erő legszélén ugyanis egy nagyon régen magára hagyott, faházak egész sorából álló gyermeküdülő ódon romjai állnak.

A 30-as években épült kis bungalószerű házak a postán dolgozó családok gyermekeinek épültek. Évtizedeken át működtek, akkoriban igazi virágkorát élte az üdülés hazánkban.

Elhagyatott üdülő az erdő mélyén. A képekért köszönet a szellemvárosok.blog.hu-nak, és készítőjének.

A világháború sem tudott ennek véget vetni, mi több, még többen látogatták az üdülőt, noha addigra már SZOT postásüdülő néven futott.

A tábor forgalma nagymértékben nőtt, és egyre nagyobb híre volt a környéken, de országos szinten is sokan ismerték. Annyira jól ment az üdülő, hogy bővíteni is kellett a 70-es években, és legalább 12 darab faházat építettek a már meglévőek mellé.

Azonban hiába nőtt sokszorosára az üdülő kapacitása, a 80-as évek után egyre inkább hanyatlásnak indult az intézmény. Szép lassan egyre kevesebb gyermek látogatta a helyet, míg végül alig-alig lehetett hallani kisfiú és kislányok önfeledt kacagását a területen.

Végül a kétezres évek elején zárt be végleg a hely, mivel nem volt bevétele, a házak lelakottá váltak, egyedül a főépület maradt meg egyfajta szerény panzióként.

Ma már abszolút nincs élet a faházak között. A sötét, és titokzatos erdő néma csendbe burkolózik, és már évek óta nem lehetett itt gyermekkacajt hallani.

A faházak lassan korhadásnak indultak, és egyre kísértetiesebben néznek ki, ahogy múlik az idő.

A helyiek egy része nem is tud róla, hogy itt valamilyen üdülő állt, míg mások emlékeznek a néhai virágkorára, és arra, hogy egykoron mennyi gyermek játszott az erdőben.

Az egyik faházban vasrácsok állnak, minden ok nélkül, és véresek is. Akkoriban az a hír járta, hogy két hajléktalan egymással való küzdelmének a nyoma, akik itt éltek.

Végül az egyik megölte a másikat, melynek híre ment a helyiek körében, és a rendőrség berkeiben. 

Hogy igaz-e a szóbeszéd, nem tudni, de annyi bizonyos, hogy egy külföldi filmet is leforgattak itt, melyben egy zombit loccsantanak szét a faházban, így könnyen lehet, hogy ennek a jelenetnek a nyomai láthatóak ma ott.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség ijesztő durva


Megtekintések száma: 56971

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet