Hátborzongató, mire képes ez a robot - Hamarosan végünk?

2017. október 31., kedd




Egy norvég cég készítette, és az egész világ ámul rajta. Olyan, mintha csak a Mátrix című filmből bukkant volna elő. Elképesztő, mire képes ma a robotika!

Nemrég mutattak be egy olyan videót egy norvég cég által fejlesztett robotról, mely az egész világot ledöbbentette. Ledöbbentette azért, mert jól demonstrálja, hol tart ma a robotika.

Ugyanis képesek vagyunk mozgó, gondolkodni képes, vízben úszó robotokat alkotni, mint amilyen az Eelum nevű kígyórobot, mely úgy néz ki, mint a Mátrixban látott csúszómászó robot, mely belemászik Neóba.

Ha leküzdjük a tengerben felénk tartó kígyók által kiváltott félelmet, a tenger alatti munkák elvégzéséhez ideális.

Ugyanis a robot nagyon intelligens, képes a vízben gyorsan manőverezve kikerülni a tárgyakat, átúszni közöttük.

A videóban egy hatalmas hajóroncsban, illetve annak darabjai között tesztelik le, és szemmel láthatóan nagyon jól veszi az akadályokat.

Rengeteg potenciális felhasználási területe lehet a jövőben, többek között egyfajta mentő, felderítő robotként funkcionálhat a jövőben.

Azonban egyesek már most azon aggódnak, mi van, ha megfigyelési célra is alkalmazni fognak hasonló robotokat, vagy ha mondjuk fegyverrel felszerelve gyilkoló gépeket készít valaki belőlük...

A veszély, hogy rossz kezekbe kerül sajnos minden technológiában benne van. Mi azért reméljük, hogy attól eltekintve, hogy egy ilyen felénk úszó robot igen félelmetes lehet, a riasztó látványon kívül nem kell majd tartanunk tőle.

Ha szerinted is elképesztő, és egyben félelmetes, hogy mire képesek ma a robotok, OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika robotok


Megtekintések száma: 115380





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet