Hátborzongató okból darabolták fel, és csonkították meg a holttesteket a középkori Angliában

2017. április 4., kedd
Egy szörnyű dologról árulkodnak a leletek, mintha egy középkori zombi invázió ment volna végbe.

137 emberi maradványt vizsgáltak meg a közelmúltban, melyekből egyértelműen megállapítható volt, hogy célja volt azoknak a csonkításoknak, feldarabolásoknak, melyeket elvégeztek ezeken a halottakon.

Eredetileg körülbelül 150 évvel ezelőtt találtak rá a tetemekre.

Akkor azt gondolták, hogy kannibalizmus áldozatai lehettek, mivel a csontokon láthatóak voltak különböző csonkolásra utaló nyomok is.

Azonban ahogy jobban megnézték a csontokat, őrült dolgok kerültek felszínre.

Rájöttek például arra, hogy ezek a csonkolások nem hentesmunkák, tehát nem barbárok műve. Az egész olyan volt, mintha orvosok csinálták volna, legalábbis igen nagy precizitás volt a vágásokra jellemző.A testeket alaposan átvizsgálva az is kiderült, hogy hátborzongató módon minden test ugyanonnan származott. Egy Wharram Pery nevű faluból, melyről annak idején azt beszélték, hogy el van átkozva, ezért elnéptelenedett.

A történészek hivatalos verziója szerint a település még a 16. század elején vált teljesen lakatlanná, miután a helyiek más vidékre költöztek.

A maradványokról úgy gondolják a kutatók az új vizsgálati eredmények alapján, hogy a csonkolásokat, darabolásokat azért hajtották végre rajtuk, hogyne támadjanak fel.

Sokak szerint ezért az egész falu elnéptelenedés gyakorlatilag valamiféle középkori zombi invázió eredménye lehet.

Persze a dolog nem ilyen egyszerű, és azért valljuk be, nem valószínű, hogy egy ilyen zombi támadás bármikor is bekövetkezett volna a múltban. Sokkal valószínűbb az, hogy a korabeliek babonás hiedelmek miatt gyalázták meg a szerencsétlenül járt emberek holttestét.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek történelen


Megtekintések száma: 201733

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet