Hátborzongató okból darabolták fel, és csonkították meg a holttesteket a középkori Angliában

2017. április 4., kedd




Egy szörnyű dologról árulkodnak a leletek, mintha egy középkori zombi invázió ment volna végbe.

137 emberi maradványt vizsgáltak meg a közelmúltban, melyekből egyértelműen megállapítható volt, hogy célja volt azoknak a csonkításoknak, feldarabolásoknak, melyeket elvégeztek ezeken a halottakon.

Eredetileg körülbelül 150 évvel ezelőtt találtak rá a tetemekre.

Akkor azt gondolták, hogy kannibalizmus áldozatai lehettek, mivel a csontokon láthatóak voltak különböző csonkolásra utaló nyomok is.

Azonban ahogy jobban megnézték a csontokat, őrült dolgok kerültek felszínre.

Rájöttek például arra, hogy ezek a csonkolások nem hentesmunkák, tehát nem barbárok műve. Az egész olyan volt, mintha orvosok csinálták volna, legalábbis igen nagy precizitás volt a vágásokra jellemző.

A testeket alaposan átvizsgálva az is kiderült, hogy hátborzongató módon minden test ugyanonnan származott. Egy Wharram Pery nevű faluból, melyről annak idején azt beszélték, hogy el van átkozva, ezért elnéptelenedett.

A történészek hivatalos verziója szerint a település még a 16. század elején vált teljesen lakatlanná, miután a helyiek más vidékre költöztek.

A maradványokról úgy gondolják a kutatók az új vizsgálati eredmények alapján, hogy a csonkolásokat, darabolásokat azért hajtották végre rajtuk, hogyne támadjanak fel.

Sokak szerint ezért az egész falu elnéptelenedés gyakorlatilag valamiféle középkori zombi invázió eredménye lehet.

Persze a dolog nem ilyen egyszerű, és azért valljuk be, nem valószínű, hogy egy ilyen zombi támadás bármikor is bekövetkezett volna a múltban. Sokkal valószínűbb az, hogy a korabeliek babonás hiedelmek miatt gyalázták meg a szerencsétlenül járt emberek holttestét.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek történelen


Megtekintések száma: 205683





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet