Hátborzongató: robbanás történt Manchesterben!

2017. május 23., kedd




"Testrészek hevertek mindenütt" - idézi fel a borzalmakat egy túlélő. Szerinted baleset volt, vagy terrortámadás?

Ariana koncertjének végén, Nagy Britanniában valami hátborzongató és egyben nagyon sokkoló robbanás ment végbe, melynek során legalább 19 ember - az előzetes hírek szerint - meghalt.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi okozta a robbanást, így nem zárható még ki semmilyen teória sem.

Egyesek már most terrortámadásról mesélnek, míg mások egyszerű balesetről. Vannak dolgok, amiket azonban már biztosan tudni lehet:

  • Hétfő este, helyi idő szerint este fél 11 után robbanás történt Ariana Grande manchesteri koncertjének végén, a robbanásban legalább 19-en meghaltak és 50-en megsebesültek.
  • A koncert közönsége, így az áldozatok is túlnyomó többségben tizenéves lányok.
  • Ariana Grande nem sérült meg a robbanásban, ami az aréna kijáratánál történt.
  • A rendőrség terrortámadásként kezeli az esetet.
  • Találtak egy második gyanús csomagot is a helyszínen, amit ellenőrzött körülmények között felrobbantottak a tűzszerészek. Erről később kiderült, hogy ruhaneműket tartalmazott.
  • A Manchester Arena környékét teljesen lezárták, a városban felfüggesztették a tömegközlekedést, a szomszédos Victoria pályaudvart is lezárták.
  • A támadás két és fél héttel a június 8-i parlamenti választások előtt történt.

A helyszínen látott sérülések alapján nagyon valószínű - de még nem megerősíthető - hogy pokolgép robbanhatott, ugyanis a robbanás pont akkor ment végbe, amikor a koncert végeztével minden látogató a bejárathoz kezdett vonulni.

Végül ott robbant fel valami. A legtöbb sérülést ugyanis szögek, repeszek okozhatták.

"Testrészek hevertek mindenütt" - emlékszik vissza a borzalmakra egy túlélő.

A kiürítés után a rendőrség átvizsgált egy kereszteződés közepén hagyott ezüst színű kombit az aréna közelében, bombakereső kutyát is bevetettek, de egyelőre nem tudni, hogy találtak-e valamit, vagy hogy az autónak egyáltalán köze volt-e a robbanáshoz.

"Hangos, robbanásszerű dörrenés történt, ami után mindenki pánikban kezdett kirohanni az arénából, amin kívül már rendőrök várták őket." - nyilatkozta több szemtanú.

Egy leedsi férfi a feleségével méterekre állt a robbanástól, a lányukat várták. A BBC-ek azt mesélte, hogy az utolsó szám végén nagy villanást láttak, aztán jött a durranás és a füst. Fájdalmat érzett a lábfejében és a lábában, és fém csavaranyákat látott a földön, amik akár a bombából is származhattak.

Hangsúlyozzuk, egyelőre nem tudni 100%-osan biztosra, hogy mi történt, de egyes jelek arra utalnak, hogy valószínűleg robbantás történhetett, de ez órákon belül megerősítést nyerhet, vagy megcáfolják.

Ha terrormerényletről van szó, akkor a terror keze Manchesterbe nyúlt, hogy újra megmutassa: az iszlám állam katonái fedett "ügynökökként" bármikor életre hívhatóak, amikor eljön az idő.

Európa belső bomlasztása pedig szinte gyerekjáték lesz számukra...OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen terrorizmus terrortámadás


Megtekintések száma: 16753760





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet