Hátborzongató: robotok mondják be a híreket Kínában! Új korszakba léptünk!

2018. november 11., vasárnap
A mesterséges intelligencia elkezdte elvenni a bemondók munkáját.

Nem csak 24 órában, az év 365 napján leszek az ön társa, végtelen számban lemásolható vagyok, végtelen helyszínen hozom el önnek a legfrissebb híreket

– mutatkozott be a Hszinhua kínai állami hírügynökség új tévébemondója. Az új figura a megszólalásig, sőt azon is túl hasonlít az eddig is ismert hírolvasóra, Csiu Haóra

– írja a Guardian.

Vele szemben azonban ő nem ember, hanem mesterséges intelligencia.

A vörös nyakkendős, jól szabott öltönyben állami híreket és propagandát olvasó Csin Hao 2 a világ első rendszeresített MI televíziós arca.

A Hszinhua és a kínai keresőmotor, a Sogou valódi bemondók hangja, gesztusai, mozgása, mimikája alapján tökéletesítette gépi tanuláson alapuló mesterséges intelligenciával, hogy „egy hideg robot helyett élethű megjelenése” legyen.A kínai nyelvű bemondón kívül rögtön kifejlesztettek egy angol nyelvű mesterséges intelligenciát is. Az ő bemutatkozása:

A médiaipar fejlődése folyamatos innovációra és a fejlett nemzetközi technológiával való integrációra szólít fel...

Alig várom, hogy a legújabb hírélményt hozzam el önöknek.

A Hszinhua szerint a mesterséges intelligencia nem csak a hírszolgáltatásban hozhat áttörést.

A széleskörű társadalmi alkalmazásra hozott példájuk azonban legalább annyira ijesztőnek tűnhet, mint a propagandisztikus felhasználás:

Eszerint hamarosan akár mesterséges intelligencia mondhatja az esti mesét a gyerekeknek a szüleik helyett, ehhez csak az ő tónusukat, gesztusaikat kell szintén lemásolni.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 26290

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet