Hátborzongató, titkokkal teli kísértetváros rejtőzik Róma alatt: ailuminátus katakombák...?

2023. július 2., vasárnap




A római katakombákba csak keveseknek adatik meg lemerészkedni, de csak még kevesebben érthetik az odalenn elérjük tárulkozó titkokat.

Nem sokan tudják, de Róma egy rendkívüli titkot rejt magában. Méghozzá a város alatt Ugyanis a Róma alatti titokzatos és egyben hátborzongató katakombákban hétmillió sírt találtak annak idején a régészek.

Valóságos földalatti kísértetvárossal van tehát dolguk a kutatóknak már több évtizede.

Szinte minden évben előkerül valami új, eddig nem ismert felfedezés eszekből a szövevényes földalatti hálózatokból. Nemrégiben például egy hihetetlenül régi és ritka Krisztus ábrázolást találtak meg az egyik sír mennyezetén.

A katakombarendszer kialakulása a keresztényüldözések korához köthető, ekkor szolgált helyszínként a temetkezésekhez és az istentiszteletekhez, ide temették továbbá a kereszténység mártírjait is, kiknek sírjait zarándokként is felkeresték a hívők.

Arról is tanúbizonyságot tesznek egyes történelmi iratok, hogy a rettegett illuminátusok - akik az egyháznak is nagy ellenségei voltak, míg ők maguk be nem épültek az egyházba - rejtekhelye volt ez a földalatti katakombarendszer az évszázadok során.

Titkos sátánista rituálékat tarthattak a mélyben, és gyakran heteket töltöttek, különféle beavatási rítusokat tartva egymásnak, és az új illuminátus tagoknak.

A földalatti város árnyai közül törtek aztán fel, hogy az egyházat szellemileg megtámadva, beférkőzzenek a püspökség tagjai közé.

Szép lassan aztán minden jelentősebb tisztségen az ő embereiket ültették. A legutóbbi 2-3 pápa pedig már teljes mértékben az illuminátusok embere volt...

Rengeteg csontot találtak odalenn, mely hétmillió elveszett lélek csontjai voltak. Ezeket a pápák uralkodásának ideje alatt lassanként hordták a felszínre, így mára már kiüresedett az összes járat és sírhely.

Érdekes a katakombák felfedezése is. Hosszú ideig nem is tudtak róluk, feltárásuk csak 1578 után indult meg, mikor is munkások alatt beszakadt az egyik kripta.

Sokak szerint a katakombáknak még mindig lehetnek olyan, eddig nem feltárt részei, melyek akár a kereszténységgel kapcsolatban is őrületesen nagy felfedezéseket rejthetnek. Sőt, egyes elméletek szerint akár az sem kizárt, hogy magát a Szent Grált is itt rejthették el.

Más feltételezések szerint Krisztus teste van valamelyik eddig elrejtett kriptában elhelyezve, melyet annak idején átszállítottak titokban templomos lovagok a történelem során a Vatikánba, majd úgy döntöttek, örökre elrejtik a világ elől.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek vallás jézus titok bizarr vatikán történelem egyház titkok


Megtekintések száma: 188146





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet