Hátborzongató titok eszi belülről a Vatikánt: kapcsolat a népirtó bűnösök és a Vatikán között?

2023. május 21., vasárnap




A Vatikán akkori vezetőinek az egyház egész tanításával szembemenő nézeteik lehettek, melyek, ha kiderülnek, az egész kereszténység végét jelenthették volna...

A Vatikánról az a kép van meg az emberekben, hogy mindig is szentek és feddhetetlenek voltak. És még csak elvi szinten sem voltak hajlandóan egy gyékényen árulni olyan szélsőséges nézeteket valló csoportokkal, mint a náci rezsim.

Azonban olyan dokumentumok vannak a vatikáni levéltárban, melyek mindent megváltoztathatnak.

Az egyház ugyanis nem volt szent. Éppen ellenkezőleg az első világháború alatt megindult egy belső, szellemi és morális hanyatlás a Vatikán falain belül. Ekkor kezdődhetett minden.

Különféle iratok hevernek elrejtve, melyek közül azóta néhányat nyilvánosságra is hoztak, amik valóban utalnak arra, hogy a Vatikán gonosz erőkkel paktált le. De miért tette volna? Hiszen ez az egész egyházat veszélyeztethette volna.

A hatalomért, mi másért?

Az egyház, és így a Vatikán is fenn akart maradni. A hatalom mindig is nagyon fontos volt számukra, ezért bármit megtettek volna, gondolunk csak a nagy vallási és keresztes háborúkra.

A második világháborúban, Ante Pavelic katolikus rezsimje alatt ugyanis több mint félmillió szerbet öltek meg Horvátországban, majd az usztasa vezetők a háború után eltűntek a szerb áldozatok aranyával és ezüstjével.

A felperesek ügyvédjei szerint CIA-jelentések mutatják, hogy az usztasa háborús bűnösöket a Vatikán fogadta be, a népirtásból származó, százmillió dollár értékű hasznot pedig a túlélők és az áldozatok hozzátartozói szerint a Vatikán bankjában és a ferences rendben mosták át.

Az amerikai hírszerzés azonosította az usztasa vezér rejtőzködési helyét, egy 1947 júliusában kelt bizalmas feljegyzés szerint azonban az amerikai nagykövetség azt az utasítást adta, hogy "el a kezekkel Pavelictől!".

Sokak szerint az egyház azért támogatta őket, mert hatalmon akart maradni, és mert jó jött nekik, hogy a katolikus rezsim megtisztogat egyes területeket, ahol az egyház tanai nem voltak elfogadottak - vagy legalábbis nem eléggé - a lakosság körében.

Ugyanis a háború végére a szovjetek teljesen megtörték az egyház hatalmát, ennek pedig a Vatikán gátat akart szabni.

Mintha egyfajta morbid, hittérítő háború lett volna egyben - állítják sokan.

Az usztasa vezetők sokkal kegyetlenebbek voltak, mint bárki más. A jelentések szerint még a náci tisztek is teljesen el voltak képedve azon a brutalitáson, amit az usztasa és vezetőik műveltek.

A Vatikán állítólag nagyon jó kapcsolatot ápolt egyes náci vezetőkkel is...

A Vatikán pedig pénzért cserébe ezeket az embereket bújtatta, hogy elkerüljék a végső ítéletet.

Gyakorlatilag ez volt az a pont a történelemben, amikor nyíltan a gonosz mellé álltak, és meghasonlottak. Sokan úgy tartják, hogy az egyház azóta nem a régi már, és nem a hit, hanem a hatalom ittasság uralkodik a falain belül.

Ez lehetett a világ legnagyobb bűne, pláne azért, mert a Vatikán követte el, ami szemmel láthatóan bort iszik, de vizet prédikál azóta is sokak szerint.

Sokan gondolják úgy, hogyha nagyon komoly, minden kérdést eldöntő, és egyben perdöntő további bizonyítékok látnának napvilágot, az az egyház hatalmát végleg megingathatná...

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek összeesküvés bizarr vatikán nácik bűnök


Megtekintések száma: 212035





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet