Hátborzongatóan nézett ki a férfi, akinek a tarkóján is volt egy arca!

2022. január 22., szombat




Edward Mordake félelmetes de igaz legendája igazán elborzasztja az embert...

Létezett a világtörténelemben egy bizarr kinézetű alak, aki a legvadabb félelmeinket és a legbizarrabb horrortörténeteket testesítette meg, sőt, felül is múlta azokat.

Edward Mordake - vagy Mordrake - ugyanis nem egy hétköznapi ember volt.

Egy rendellenessége miatt borzalmasabb féltek tőle az emberek. A tarkóján ugyanis volt egy második arc. Ezt az arcot sokan a gonosz arcának tartották...

A legtöbb forrás szerint Mordake egy 19. században élő angol nemes volt, aki összenőtt sziámi ikerpárjával. Ez önmagában még nem rendkívüli, még ha nagyon ritka is.

Csakhogy az elbeszélések szerint a parazita ikerpárja ÉLT.

Bár enni és inni nem tudott, mivel a nyelőcsövétől kezdve összenőttek, állítólag sírni és nevetni igen. Egyesek pedig azt írják, "rémisztő szemével követte" az előtte elhaladókat és "gúnyosan mosolygott".

Mordake olyan riasztó dolgokat állított, ami után nem csoda, ha különféle horrorlegendák kezdtek el terjedni róla, és alapvetően féltek tőle az emberek.

Azt mondta, hogy folyamatosan hallotta a fejében ikertestvére suttogását, és ez már kezdte a végén őrületbe kergetni őt.

Az orvosokat kérte volna arra, hogy operálják ki belőle, ám akkoriban senki sem merte elvállalni a drasztikus műtétet. Mordake annyira besokallt, hogy végül 23 évesen öngyilkosságot követett el.

Végrendeletében azt kérte, hogy halála után távolítsák el „démoni arcot”, nehogy „folytathassa félelmetes suttogását a sírban is”.

Mivel nem maradtak fenn hiteles orvosi feljegyzések, nehéz megállapítani azt, hogy mi igaz ebből az egészből, és mi nem. Mindenesetre a legenda él, és nagyon sokan esküdtek rá leveleikben, hogy igaz volt minden róla állított dolog.

Tény, hogy az 1896-os Anomáliák és érdekességek az orvostudományban című kötetben írnak róla...

Az orvostudomány kevés olyan igazolható esetet ismer, amikor a parazita ikertestvér a fejen jelenik meg.

Ennek ellenére léteznek ma már orvosilag igazolt feljegyzések és esetek is. Így a étarcú férfi, és démonikus ikertestvérének legendája nagyon is valós lehet...

OSZD MEG másokkal is!

paranormál bizarr ijesztő durva


Megtekintések száma: 123676





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet