Hawking: megvan, mikor válik teljesen lakhatatlanná a Föld!

2017. november 10., péntek
Megvan az emberiség sorsának megpecsételésének dátuma.

Stephen Hawking szerint nincs sok ideje az emberiségnek. Ezt már korábban is a világ tudtára adta.

Számtalan interjújában és jóslatában elmondta, hogy elkerülhetetlenül robogunk a végzetünk felé, amit nem tudunk elkerülni, mert az emberi természetet nem tudjuk megváltoztatni.

Szerinte olyan mértékű az emberi rombolás mértéke, hogy néhány száz éven belül olyan állapotok lesznek a bolygón, hogy az az emberi faj számára már élhetetlen lesz.

A Föld egy hatalmas tűzgolyóvá válik.

Elképesztő lesz a hőség, ki lesz száradva a bolygó, és a légkör lélegezhetetlen lesz, mivel az oxigént termelő természetes rendszerek elpusztulnak addigra.

Elmondta azt is, hogy nem ártana takaréküzemmódra kapcsolnunk magunkat, a biztos megoldást pedig az jelentené, ha új bolygó után néznénk.

A tudós osztozik azon az állásponton, hogy napvitorlás űrhajók fejlesztésére kell helyezni a hangsúlyt, és az Alfa Centauri csillagrendszerben akár lakható bolygót is találhatunk – egy ilyen technológiával akár a 4 fényévre lévő csillagrendszert 20 év alatt meg is közelíthetnénk.

Hawking szerint jó lesz igyekeznünk, ugyanis úgy 2600-ra a Föld egy Vénuszhoz hasonló tűzgolyóvá válik majd az emberek mohósága miatt.

Azt is pontosítani látszik, hogy valamikor a 2600-as évek elejére ez már a végső pontig jut, azaz akkorra már vagy nem él ember a Földön, mert kihaltunk, vagy remélhetőleg egy másik bolygón kezdtet új életet a fajunk.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány hihetetlen stephen hawking az emberiség jövője kataklizma


Megtekintések száma: 146424

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet