Hazánk visszakaphatná Kárpátalját? Ukrajna a végső megszűnés szélére sodródott!

2018. február 18., vasárnap




A folyamatok az ukrán államiság megbomlása felé tartanak... történelmi fordulat jöhet?

Létezhet, hogy valaha hazánk visszakapja Kárpátalját?

Erre nehéz válaszolni, de ha történelmi távlatban tekintünk erre a kérdésre, akkor hisszük vagy sem de történelmi megfigyelésből most akár az esély is meglehetne rá.

Az ukrán államiság ugyanis eltörlés alatt van. Egyszerűen elkezdték felszámolni, és végleg megbomlott, és egyre kaotikusabb állapotok kezdenek kialakulni ott.

Az Ukrán állam avgyona mindössze néhány személy kezében van. Eközben félkatonai szervezetek működnek és masíroznaka területén.

Odessza volt kormányzója a Die Presse hasábjain megjelent interjú során kifejtette, hogy az országot belülről fenyegeti a korrupció és az oligarchák uralma, kívülről pedig az orosz katonai nyomás és a nemzetiségi alapon erősödő szeparatista törekvések bonthatják meg Ukrajnát.

Elmondta, hogy bármelyik gazdagabb oligarchának lehet Ukrajnában félkatonai szervezete.

Az egész helyzet aszeparatista érzelmeket erősíti és táplálja, és teljesen szétzilálja az amúgy is nagyon hiányos egységet Ukrajnában.

A szeparatizmus, ami akár az ország területi egységének megbomlásához is vezethet.

Der miért lehet legitim, azaz jogos, és egyben reális az, hogy visszkapjuk a Kárpátalját?

A trianoni egyezmény eredményeként Magyarország elvesztette területeinek 72%-át, lakosságának 64%-át – beleértve 3 millió magyart -, elveszítette tengerpartját, haditengerészetét, erdeinek 88%-át, ásványkincseinek 83%-át, bankrendszerének és hitelintézeteinek 67%-át.

Soha nem kaptunk kárpótlást azért, amit tettek az országunk csonkolásával. Talán egy történelmi fordulat fog rajtunk segíteni?

Onnantól, hogy Ukrajnában államcsőd következik be, a kisebbségi területek leszakadása elkerülhetetlen, az egyetlen kérdés csak ez lesz, hogy megmarad-e Ukrajna államisága.

A leszakadó területekre ugyanis minden eddiginél nagyobb jogalapunk lehet megszerezni állítja több szakember. 

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség magyarország magyarsag európa politika


Megtekintések száma: 28218





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet