Hegyi kunyhó a felhők felett

2015. december 11., péntek
Létezik egy piciny hegyi kunyhó valahol az Alpok hetedig legmagasabb hegycsúcsán, körülbelül 4003 méter magasságban. Nem akármilyen teljesítmény feljutni oda, de akinek sikerül elképesztő látványban lesz része.

A Matterhorn az Alpok hetedik legmagasabb hegycsúcsa, 4478 méter magas. Keleti, északi és nyugati fala Svájchoz, a déli Olaszországhoz tartozik. Az egyik legnépszerűbb és legtöbbet fényképezett turistalátványosság Európában. A Solvay Hut a Matterhorn északkeleti gerincén található.

A felhők felett épült kunyhó 4003 méteres tengerszint feletti magasságban található. A házikó tulajdonosa az “Alpine Club”, ami a legnagyobb hegymászó egyesület Svájcban.

A hegyi kunyhók célja, hogy menedéket és élelmiszert biztosítsanak az arra szoruló hegymászóknak, túrázóknak és kalandoroknak.

solvay-hut-hegyi-kunyho

Solvay Hut 1915-ben épült, a szükséges építőanyagokat 3260 méterről állatok segítségével hordták fel.

solvay-hut-hegyi-kunyho-2

A kunyhót mindössze 5 nap alatt megépítették, majd 1966-ban felújították, és 1976-ban egy telefont is elhelyeztek itt, egy esetleges vészhelyzet esetére.

solvay-hut-hegyi-kunyho-piheno-utazok

Megfáradt utazók készítik ebédjüket a kunyhóban.[/caption]

pazar-latvany-4003-meter-magasan

A kunyhót Ernest Solvay belga kémikus, iparos és politikusról nevezték el, aki sok felejthetetlen percet töltött a vidéken és jól ismerte a legnépszerűbb hegyi utat a “Hörnli Ridge” útvonalat, ahol kunyhó is található.

solvay-hut-hegyi-kunyho-a-vilag-teteje

Aki feljut a kunyhóig, elképesztő látványban részesül.

érdekes hihetetlen látványos érdekesség hihetetlen helyek gyönyörű


Megtekintések száma: 12732

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet