Helyek, amik hemzsegnek a paranormális eseményektől

2016. február 12., péntek




Előző cikkünkben már olvashattatok pár kísértet járta helyről, ám sokakat ezek sem rettentettek el attól, hogy még több borzalmat lássanak.

Keleti Állami Fegyház, Pennsylvania, USA

Az épület 1829-ben épült, és Amerika legkeményebb fegyházaként tartották számon. Legelőször ebben a philadelphiai intézetben vezették be a magánzárka kezdetleges formáját. A cél az volt, hogy a rabokat elindítsák a változás útján, így mindent egyedül kellett csinálniuk. Egyedül enni, edzeni, élni… a teljes izoláció miatt azonban sok rab megőrült, és követett el öngyilkosságot. Ez önmagában is elég borzasztó, pláne, hogy az őrök és a rabok is egyaránt észleltek furcsaságokat

Egészen az 1940-es évektől kezdve jelentettek folyamatosan paranormális eseményeket. A jelentések a következőket tartalmazzák: kísérteties árnyakat látni az intézmény egész területén, ám megközelíteni nem lehet őket, mivel amint elindul felé valaki, eltűnik.

szellemek

A keleti őrtoronyban a szolgálatban lévő őrök többször is egy ismeretlen alakot észleltek, ahogy fel-alá járkál. A 12 cellablokk különösen ijesztő az éjszaka, mivel gonosz kacaj hallatszik a legváratlanabb pillanatban, ám a forrását nem sikerült soha azonosítani.

A 6-os cellablokk sem kevésbé rémisztő, mivel sötét árnyak húzódnak meg a falak mentén, amik hirtelen meg-megindulnak a zárkák felé.

A 4-es cellablokkban kísérteties arcokat látni az üvegfelületek mögött, ám azok, akárcsak az árnyak, eltűnnek, ha közeledni próbálnak feléjük. A rabok számára a legrémisztőbb jelenség az volt, mikor valami testetlen dolog teljes erőből ütlegelni kezdte a cellák rácsait.

Jóreménység kastély, Fokváros, Dél-Afrika

A 17. századi építmény a Holland Kelet-Indiai Társaságnak köszönhető. Eleinte feltöltő állomásként szolgált a kikötő hajók számára, ma pedig az ország egyik legrégebbi gyarmati épületként tartják számon. A furcsa események itt is majdhogynem megszokottak. Az egyik legérdekesebb jelenség egy férfi személyéhez köthető, aki 1915-ben jelent meg először. Többen is látták a magas falak tetején, ám az első észlelés után nem mutatkozott egészen 1947-ig.

Ekkor két héten át folyamatosan lehetett látni, ahogy alávetette magát a mélységbe, vagy egyszerűen csak sétált a kastély bástyái között.

Többen úgy gondolják, a kastély egykori ura, a kormányzó, Pieter Gysbert van Noodt lehet az. A férfi 1728. április 23-án vesztette életét, és nem akármilyen módon.

szurke-asszony-szellem

Halálát azóta is rejtély övezi. Úgy hiszik, egy katona megátkozta őt, és megparancsolta neki, hogy nézze végig a kivégzését, ám nem tett eleget a kérésnek. A következő nap rátaláltak a kormányzóra, aki az asztala felett görnyedt, de már nem élt, az arca viszont annyira el volt torzulva, hogy valószínűleg szörnyethalt rémületében. A mai napig nem tudni, ki járhatott nála. Egy másik híres kísértetről is beszélnek, a Szürke Asszonyról.

Többen látták, ahogy hisztérikusan zokogva végigrohan a váron, az arcát pedig minden esetben eltakarta.

A kastély tüzetes feltárásakor egy női holttestre bukkantak, ami azért nagyon érdekes a Szürke Asszony esetében, mert miután kiemelték a maradványokat a nyughelyükről, soha többé nem látták a síró nőt. További két alakot lehet megfigyelni a kastély környékén: az egyik egy harangkötélen lógó katona, akit először az 1700-as években láttak. A tornyot, ahol a harang található, lezárták, ám a mai napig látni lehet a távolból egy alakot, ami egy akasztott emberre hasonlít. Ha mindez nem volna elég fura, még nem is beszéltünk a fekete kutyáról, amelyik előszeretettel támadja meg a gyanútlan látogatókat. Többen is beszámoltak arról, hogy egy négylábú nekik rontott. Persze, mi ebben a rendkívüli – gondolnánk. A kutya azonban minden támadás után egyszerűen köddé válik.

A Londoni Tower, London, Anglia

A kínzások és kivégzések házának történelme több mint 900 évvel ezelőttig nyúlik vissza. A legtöbb ember a Londoni Towert tartja a legkísértetiesebb helyének az Egyesült Királyságban. A Towert Hódító Vilmos építtette 1078-ban, és a mai napig fontos szerepet tölt be Anglia életében. De kik miatt is vált ilyen híressé az épület? Elsősorban Boleyn Anna miatt, aki Henrik felesége volt. Ha jártasak vagyunk a történelemben, vagy legalábbis nagy sorozatfüggő hírében állunk, akkor tudjuk, hogy a nőt 1536-ban lefejezték.

Halála után többen is láttak egy fej nélküli női alakot, ahogy fel-alá sétál a Tower folyosóin, illetve lefejezésének helyszínét is gyakran látogatta.

londoni-tower-kisertet

Nem ő az egyedüli női szellem, akit dokumentáltak az épület környékén. A Fehér Asszonyt többször is látták az ablakokban ácsorogni, ahogy szenvtelen arccal kémlel kifelé, majd integet az őt észlelőnek, és eltűnik. Ha ez nem volna elég hátborzongató, a legfélelmetesebb és egyben legszomorúbb történet is a Towerhez köthető.

III. Richárd kapcsán mindenkinek eszébe juthat a két herceg, akik nagybátyjuk uralkodásának második havában nyom nélkül eltűnt. A két kisfiú csontvázát több mint 500 év múlva találták meg, ám a mai napig találgatások folynak arról, vajon a brit uralkodó ölette-e meg a fiúkat vagy sem. Többen állítják, hogy erőszakos halált haltak, mivel két szobalány jelentést tett arról, hogy látta őket az egyik szobában. A fiúk hálóingben kézen fogva álltak a helyiségben, arcukról pedig jeges rémület sugárzott. Lehetséges volna, hogy közvetlenül a haláluk pillanata előtti másodperceket mutatták meg a két nőnek?

Babenhausen laktanya - Hesse, Németország

A kaszárnyából mára múzeum lett, ám ez nem jelenti azt, hogy egy régi, csendes, unalmas helyről lenne szó. Az épületben rendszeresen látni világháborús uniformisban masírozó katonákat, akik szeretik önállósítani magukat. Az alagsorban fel-le kapcsolják a villanyt, ám gyakran hallani német parancsokat, a forrásukat azonban sosem találják meg.

Több parakutató is jelezte már, hogy az éjszaka közepén mintha egy csapat masírozna végig a folyosókon.

babenshaousen-parokia

Élő katonák is meglátogatták a múzeumot, akik felvéve a régi telefonokat egy nőt hallottak beszélni. A hölgy visszafelé mondta a szöveget, ám nem tudták, hogy angol vagy német nyelven. A városnak egyébként különös története van, ugyanis egy nőt a 19. században máglyán elégettek. A vád az volt ellene, hogy több német katonát is elcsábított, majd kihasznált. A helyiek megelégelték a nő ténykedését, majd megölték. Állítólag a szelleme visszatért Babenhausenbe, és elárulta a helyieknek, hogy nem csak őt ölték meg, hanem a meg nem született gyermeket is, akit a szíve alatt hordott.

Lawang Sewu, Semarang, Indonézia

A Lawang Sweu jelentése Ezer Ajtó, és 1917-ben épült a Holland Kelet-Indiai Vasúttársaság jóvoltából. A második világháború idején a japánok megszállták Indonéziát, így az épület is japán fennhatóság alá került.

A B épület alagsorát börtönként használták, ahol durván megkínozták az elfogott embereket. 1945-ben a hollandok visszafoglalták maguknak a helyet, ám a csatában rengeteg indonéz katona vesztette életét. Lawang Sewuban továbbá öt alkalmazott és egy nő is meghalt, így a látogatók joggal reménykednek egy kis paranormális kalandban

lawang-sewu

Állítólag az öngyilkos hölgy a legnagyobb attrakció a turisztikai látványosságban. Egyszer a helyi tévének sikerült is lencsevégre kapni, ahogy feltűnik az épületben. Nem ő az egyetlen, akiktől rettegnek a dolgozók, ugyanis azt állítják, rendszeresen jelennek meg fejetlen alakok, akik céltudatosan masíroznak a folyosókon. A B épület alagsorába pedig senki sem mer merészkedni, ugyanis agresszív kísértetek jelenlétét észlelték az alkalmazottak. Nem ritkák a maguktól mozgó tárgyak, a kiáltások, így csak a legbátrabbak mernek belépni a borzalmak helyszínére.

Ezután a beszámoló után sem lettünk sokkal biztosabbak abban, hogy szeretnénk eltölteni egy éjszakát bármelyik helyen. Igaz, sosem lehet hinni a szóbeszédnek, hiszen rengeteg hotel talál ki magának hasonló történeteket, hogy még több vendéget csábítson magához.

paranormál kísértet szellem szellemek kísértetek


Megtekintések száma: 20645





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet