Hétfőn is hatalmas zivatarok csaphatnak le, az ország nagy részén riasztás van érvényben

2020. június 15., hétfő




Egész nap borús, esővel, záporokkal, zivatarokkal tarkított nyári időjárásunk lesz.

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak helyenként és rövid időre szakadozhat fel a felhőzet. Több helyen valószínű eső, zápor, zivatar - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben hozzáteszik, hogy felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben:

Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében.

A zivatarokat hétfőn is elsősorban felhőszakadás kísérheti, de néhol akár viharos széllökések és nagyobb méretű jég is előfordulhat.

Néhol megélénkül, északnyugaton időnként megerősödik az északnyugati szél, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében is előfordulhat átmeneti szélerősödés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos délnyugati tájakon 19, 20 fok sem kizárt. Késő estére 16 és 21 fok közé hűl le a levegő.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 35235





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet