Hétköznapi hősök: Megmentett egy birkanyájat a pusztító tűztől egy kutya Ausztráliában

2020. január 7., kedd




Gazdája nagyon büszke a Patsy nevű ebre, akinek köszönhetően időben biztonságba kerülhettek a az ausztrál család birkái.

Korábban már bemutattuk azt a kutyát, ami a koalák megmentését segíti Ausztráliában, ahol az erdő- és bozóttűz eddig már több mint 500 millió állat életét követelte. 

A Border collie és Koolie keverék mentőkutya feladata, hogy felkutassa a koalákat, majd jelezzen a tűzoltóknak.

A Bear nevű kutya piros védőzoknit visel a bevetések során, ezek védik meg a még forró talajtól a mancsait. Ha koala szagát érzi, egyszerűen leül a földre, ezzel jelez a gazdájának, hogy nyomot fogott.

Hozzá hasonlóan hős lett egy másik Border collie keverék is, ami a Victoria állambeli Corryongban él. Gazdája, Cath Hill kürtölte világgá a Facebookon, hogy

a Patsy névre hallgató ebnek köszönhetően megmenekült a birkanyájuk. Szilveszter napjának hajnalán ugyanis a lángok elérték azt a területet is, ahol a hatalmas nyájukat legeltetik.

Patsy a nő testvérével együtt bekerítette a birkákat, majd biztonságos helyre terelte őket, amíg a férfi egy víztartállyal felszerelt traktorral oltotta a tüzet. A kutyának köszönhetően majdnem mindegyik birka megúszta az esetet, és a gyors beavatkozásnak köszönhetően a szénabáláknak, a silónak, a birkanyíró fészernek és a két parasztháznak sem lett baja.

Cath Hill szerette volna tudatni a világgal, hogy milyen "csodakutyájuk" van, a történetük pedig azóta bejárta a netet.

Patsy annyira népszerű lett, hogy gazdája saját Instagram-oldalt is csinált neki Patsy, a csodakutya néven.

A nő a hirtelen jött figyelmet arra is használta, hogy adományozásra biztassa az embereket.

"Olyan ez, mint az Armageddon. Mindenki próbál vizet szerezni és etetni az állatait, azokat pedig lelövik, amiket már nem lehet megmenteni. (...) 

De vannak olyanok is, akiknek semmi másuk nem maradt, csak azok a ruhák, amik rajtuk vannak. Hihetetlen ez az egész, és egyre csak rosszabb lett. Azért is osztottuk meg Patsy történetét, mert az embereknek szüksége van valami pozitív hírre is"

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

tudomány


Megtekintések száma: 102742





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet