Hihetetlen! A Tudósok szerint az univerzum 68%-a nem is létezik!

2017. április 5., szerda




Megdöbbentő következtetésre jutottak.

Elképesztő hír látott napvilágot, amit a tudósok ettek közzé nemrégiben, akik az univerzummal, annak keletkezésével, és a sötét anyaggal foglalkoznak.

Állításuk nem kevesebb, mint az, hogy a világegyetem 68%-a nem is létezik.

A sötét energia rejtélyét már régóta vizsgálják, és mivel az elméleti modellek mind arra utalnak, hogy létezhet, újabban több olyan eredményre is fény derült, mely azt vetíti előre, hogy talán mégsem ez a helyzet.

Korábban a világegyetem keletkezését semmi mással nem tudták megmagyarázni, csak a sötét anyag és a sötét energia közbenjárásával, melyeket közvetetten más jelenségek is alátámasztottak, így az elméleti modellek is azt sejttették, hogy léteznek.

Azonban nemrégiben magyar kutatók és tudósok egy csoportja bizonyította a világon először azt, hogy a sötét anyag kivonható a világ keletkezésének egyenletéből.

Ez azt jelenti, hogy az univerzum sötét anyag - és sötét energia - nélkül is létrejöhetett.

Egy másik modell pedig azt mutatja, hogy a sötét anyagnak el kellett volna tűnnie az univerzum létrejötte utáni időkben, vagyis jelenleg sem szabad már léteznie.

Mivel a sötét anyag a mai tudományos modellek szerint az ismert univerzum 68%-át alkotja, ez a 68% gyakorlatilag nem létezik.

Vagyis az univerzum több mint fele valójában nincs is!

Itt az ideje tehát mindent újragondolni, amit a kozmoszról tudunk?

Igen, benne van a pakliban, ugyanis a sötét anyag kivétele az egyenletből mindent új alapokra helyez a fizikában, és a csillagászatban, de még a hétköznap tudományára is nagy hatással lehet.

A sötét anyag a világ ősrobbanás utáni tágulásához kellett a korábbi feltételezések szerint, de a világ úgy is tud tágulni, hogy ez az anyag nincsen jelen. Vagyis a világegyetem tartalmának közel 70%-a nem létezik, és soha nem is volt jelen.

A következő lépése az lesz a tudósoknak, hogy még komolyabban megvizsgálják, különböző elméleti teszteknek vessék alá a hipotézist. Az elsődleges modellezések és szimulációk alátámasztották ezt az egészet, de szükség van még arra, hogy a csillagászati eredmények, mérések is alátámasszák.

Ugyanakkor lesznek olyan anomáliák, melyek még rejtélyesebbé válnak azáltal, hogy kiderült: nincs sötét anyag.

Rejtélyes torzulások vannak a térben, egyes galaxisok, csillagok körül, és olyan hidegfoltok jelennek meg a kozmikus háttérsugárzásában, melyek aggasztóan nagy fehér foltként díszelegnek a tudomány enciklopédiájában.

Talán a kvantumfizika idővel azt is elfogja magyarázni, miért, és hogyan tűnt el a sötét anyag a kezdeti időkben, már ha volt egyáltalán, és magyarázattal fog szolgálni az univerzum ma még ismeretlen, általunk nem értett folyamataira.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány csillagászat univerzum


Megtekintések száma: 15131950





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet