Hihetetlen dologra képes a tudat!

2017. március 8., szerda




Fizikai hatása van a testünkre. A gondolatoknak valódi ereje van?

Az emberi tudat határtalan. Anyagtalan, és örökéletű. A szellemvilágba vándorol tovább a test halálával, és sokan egyfajta kvantumfizikában is értelmezhető energiahalmazként tekintenek rá.

Ha valóban létezik reinkarnáció, akkor ez az energiahalmaz vándorol testről testre, és tölti meg élettel a megfoganó petesejtből létrejövő új emberi egyedeket.

A tudat rengeteg mindenre képes, ezt már az ősi védikus dokumentumok és tanok is elírták. Rengeteg történelmi dokumentum számol be arról, hogy egyes emberek levitálni képesek, vagy épp anyagot manifesztálnia semmiből, pusztán a tudatuk erejével.

Már egy ideje a tudomány is teljes mellszélességgel kutatja annak a lehetőségét, hogy az elme valóban képes-e valahogyan kihatni a fizikai valóságra. A válasz úgy tűnik az, hogy igen.

Ma már mindig ne sikerült teljes hitelt érdemlően bebizonyítani, hiszen a jelenséget nagyon nehéz megfigyelni, de egyre több kutató gondolja úgy, hogy igen is, létezhet.

Az egyik legelfogadottabb nézet szerint a kvantumfizika rejtelmeiben kellene tovább kutakodniuk a fizikusoknak, hogy ráleljenek azokra a kölcsönhatásokra, melyek lehetővé teszik az elem számára, hogy puszta gondolatokkal hatással legyen a környezetére.

A kvantum összefonódás folyamata például hasonló lehet, ugyanis ez teszi lehetővé, hogy két, térben teljesen különböző helyen lévő részecske mégis direkt kapcsolatban állhat egymással.

Talán az emberi tudat egyes részei is így működnek. Kapcsolatban állnak a környezetünk részecskéivel, ily módon tudnak arra hatást gyakorolni anélkül, hogy fizikálisan is érintkeznének.

Egyes kutatások során már megfigyeltek érdekes, megmagyarázhatatlannak tűnő folyamatokat az agyban. Páciensek egész sorának agyát kötötték ugyanis különféle műszerekre, amivel az agytevékenységet, és az agyban végbemenő változásokat mérték.

Ezek alapján figyelték meg, hogyha az alanyok erősen koncentráltak, már a puszta gondolat is képes volt komoly és mérhető hatásokat létrehozni az agyban.

Az agy ugyanis nagyon erősen dolgozni kezdett, ha fókuszált a tudat, ha pedig ellazult, meditációba estek a páciensek, akkor az agy jó része egyszerűen leállt, mint mikor az ember alszik.

Ma még hiányzik az a folyamat, ami leírja, hogyan transzformálódik a térbe a gondolat, és miképpen manifesztálódik valamilyen energiává, ami hatással van nem csak a környezetre, de a világ menetére is.

Talán ha rájövünk a titokra, elmondható lesz, hogy nem lesz többé lehetetlen. Az emberi tudat ugyanakkor korlátolva van minden emberben, és csak nagyon keveseknek adatik meg, hogy rendelkeznek azzal a képességgel, amivel hozzáférnek elméjük és így agyuk teljes kapacitásához.

A szakemberek nagyon bíznak abban, hogy az elkövetkező 5-10 évben ezen kutatások végre megfejtik az emberi tudat egyik legnagyobb rejtélyét.

paranormál tudat az elme ereje


Megtekintések száma: 85769





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet