Hihetetlen: egy igazi sárkány múmiájára bukkantak a Kárpátokban?

2017. június 14., szerda
Elképesztő, egy a mitikus lények tetemére hasonlító jól konzerválódott múmiáról számoltak be. Vajon tényleg léteznek?

Sárkányok márpedig léteznek! - állítják sokan arra hivatkozva, hogy nem csak a régi védikus és egyéb történelmi iratokban találhatóak meg elbeszélések róluk, de számtalan olyan festmény, barlangrajz, vagy faragás létezik, melyek ezeket a lényeket ábrázolják.

Egyes népek történetei is olyan lényekről szólnak - főleg a kínaiaké és a japánoké - melyek az égből szállnak alá, és képesek tüzet okádni.

Eleven bestiaként írták le ezeket a lényeket, veszélyes állatokként. A legtöbb tudós ma nem hisz a sárkányok egykori létezésében, de egyes nyitottabb kutatók szerint a 15. században lehettek olyan példányok, melyek együtt élhettek az emberrel.

Szerintük nem véletlenek a gyíkokról, sárkányokról szóló hihetetlennek ható legendák.

A Kárpátok vonulatai között nemrégiben felfedezhettek egy valódi sárkányt - legalábbis ezt állítják az ezzel kapcsolatos hírforrások. A rendkívüli állapotban konzerválódott múmiára fagyott állapotban találtak rá, így volt képe szinté érintetlen maradni több száz éven át.

A kutatók és a szakemberek azonnal elkezdték vizsgálni, hogy kiderüljön, miben halt meg, mennyi idős volt, és hogy valóban egy különálló faj tagja-e.

Egy bizonyos Dr. Tannertől származnak az itt látható fotók is a lényről, illetve annak maradványairól. Az információk szerint a sárkány múmiája mellett több emberi csontra is ráleltek.

Megállapították, hogy a múmia és maguk a csontok a középkorig datálhatóak vissza a radiokarbonos vizsgálatok alapján.

A leletre úgy bukkantak rá, hogy épp bajba jutott kalandorokat kerestek - más források szerint síelőket - és így figyeltek fele gy szokatlanul mély és eddig ismeretlen barlangra.

Ebbe bemerészkedve tárult a szemük elé az évszázad lelete.

Az állat nem hasonlított egyetlen eddig ismert állatra sem, így a romániai hatóságok nem foglalkoztak az üggyel, és a legtöbb múzeumi szakembere is passzolta a dolgot. Dr. Tanner volt az, aki kiderítette, hogy egy eddig ismeretlen állatról van szó, méghozzá feltételezhetően egy sárkányról.

Figyelem, az itt következő képek eredete, kétes. Egyes források szerint valódi képekről van szó, míg mások azt mondják, hogy a felfedezésről nem készültek olyan képek, melyek a publikum számára elérhetőek lennének, a felfedezés titkosítása végett.

A múmiát később elszállították, egyes információk szerint Londonba, egy titkos laborba, ahol különféle vizsgálatokat kezdtek elvégezni rajta.

A lény olyan volt, mint egy hüllő, azzal a különbséggel, hogy egyetlen eddig megtalált hüllőre sem hasonlított teljesen. Hatalmas karmai voltak, és szárnyai.

Dr. Tanner a vizsgálatok során megállapította, hogy olyan üreges csontozattal rendelkezett a lény, mely lehetővé tette azt, hogy valóban a levegőbe tudjon emelkedni, tehát repülni is képes volt.

A röntgenfelvételek megmutatták azt is, hogy a sárkánynak hatalmas szíve volt, ami oxigénben rendkívül gazdag vért pumpálhatott a testébe.

Felfedeztek még különös gázhólyagokat is, melyek az egyes feltételezések szerint repülés közben hidrogénnel telítődtek, így tartva még könnyebben a levegőben az igen termetes és nehéz súlyú élőlényt.

A sárkányszerű lény halálának az okára is rájöttek. Több sebesülés is volt rajta, és nagy valószínűséggel ezek a sebek fertőződhettek el, így egyszerűen megbetegedett, majd idővel éhen halt.

A lény fogainak és szájának a vizsgálata kiderítette azt is, hogy ezek a lények alapvetően húsevők voltak, ugyanakkor találtak növényi maradványokat is a fogak között.

Dr. Tanner felfigyelt a szájpadlás kifejezett vastagságára, ahol nagyon húsos volt az állat azon része. Szerinte azért, mert talán valóban rendelkezhetett azzal a képességgel, amit rengetek legenda megírt már a sárkányokkal kapcsolatban: tüzet tudott okádni.

Ha azt gondolnánk, hogy ez butaság, akkor érdemes megemlíteni, hogy az úgynevezett bombázó bogár képes egy 200 Celsius fokos folyadékot is kiadni magából bizonyos körülmények között.

A biológia tehát képes rá, hogy felvértezzen egyes állatokat a "tűzokádás" képességével.

Hogy maga a felfedezés, és a róla szóló hírek mennyire hitelesek, az nagy kérdés. Sokak szerint az egész csak egyfajta kitaláció, míg mások konkrét bizonyítékokat látnak benne.

Ez utóbbi tábor úgy gondolja, hogy sárkányok valóban léteztek, de a mainstream régészet megpróbálja az összes ilyen, és ehhez hasonló régészeti leletet eltusolni, hogy ne derüljön ki a végső igazság.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan kriptid kriptozoológia sárkányok sárkány


Megtekintések száma: 79174

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet