Hihetetlen fölfedezés! EZ oldhatja fel a vesekövet! Ráadásul minden háztartásban megtalálható!

2017. november 17., péntek
Óriási felfedezést tettek texasi kutatók, mely forradalmasíthatja a vesekő kezelést. Felfedeztek egy természetes gyümölcskivonatot, ami képes feloldani a a kalcium-oxalát veseköveket.

Többféle szerkezetű vesekő ismert, ezek egyike a kalcium-oxalát alapú kő.

Igen problémás fajta, akinek erre van hajlama, kerülnie kell az egyébként egészségesnek tartott, kalciumban gazdag ételek fogyasztását.

Jeffrey Rimer professzor vezetésével a Houstoni Egyetemen most egy olyan hatóanyaggal kísérleteznek, ami az első vizsgálatok szerint képes lehet a vesemedencében feloldani az alakuló követ.

A varázsszert úgy hívják: hidroxi-citrát-sav (HCA), és egy Garcinia cambogia nevű gyümölcsből nyerik ki.

Ha beválik, az orvostudomány 30 év után érne el újabb áttörést a kalcium-oxalát kövek kezelésében.

Eddig kálium-citráttal kezelték ezt a fajta követ, de mikor a texasi laborban párhuzamos vizsgálatokat végeztek, kiderült, a HCA valószínűleg még hatékonyabb, így leválthatja a szert.A kristálymolekulákat atomerő mikroszkóppal (AFM) vizsgálták, és a kutatókat meglepetésként érte, hogy a HCA oldja a vesekövet, amire egy túltelített oldatban nem számítottak.

Közelről megfigyelve a jelenséget megállapították, hogy a HCA erősebben kötődik a kalcium-oxalát kristály felületi molekuláihoz, így szó szerint darabokra szedi, lebontja a vesekövet.

Jeffrey Rimer elmondta: sok vizsgálatot kell még elvégezni, mire gyógyszerként engedélyezhetik a HCA-t, de az első eredmények ígéretesek.

Ha viszont minden jól megy, akkor a vesekő betegek, és az erre hajlamosak igencsak fellélegezhetnek, mert egy nagyságrendekkel kellemesebb, fájdalommentesebb életnek nézhetnek elébe.

OSZD MEG másokkal is!

technológia egészség orvostudomány egészség megelőzés


Megtekintések száma: 140731

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet