Hihetetlen gyorsasággal terjed a migránsok által behozott vírus!

2017. szeptember 17., vasárnap




Hamarosan akár hazánk határait is elérheti? Komoly lehet a baj, és egy óriási, Európát kiirtó járvány robbanhat ki?

Könnyen lehet, hogy Európa végveszélyben van, és nem csak a migránsok miatt. Pontosabban miattuk, de lehet, hogy nem ők maguk okozzák majd a vesztünket, hanem az általuk behordott különféle vírusok és baktériumok.

A trópusi eredetű betegségek száma hihetetlen mértékben emelkedett meg az első, 2015-ös migráns hullám óta.

Nemrég számoltunk be róla, hogy néhány Chikungunya-lázas beteget regisztráltak Észak-Olaszországban.

Ez a betegség azelőtt jóformán ismeretlen volt errefelé, és tipikusan trópusi eredetű a betegség, így egyértelművé vált, hogy a bevándorlók hozták be a területre.

A betegek közül végül egy 4 éves kislány meg is halt a láz szövődményeiben.

Azóta pedig súlyosbodott a helyzet, mert 47-re emelkedett a Chikungunya-lázzal fertőzött betegek száma. Vagyis egyes virulógosok szerint elképzelhető, hogy egy járvány törhet ki Európában.

Még korai bármit is mondani, de benne van az esélyeket tekintve, hogy ebből egy egész kontinensre kiterjedő biológiai kataklizma is kiterjedhet.

Annyi bizonyos, hogy a vírus már Olaszország más részein is megjelent.

Fokozatosan terjed a chikungunya-vírus, amely először Anzio városában jelent meg, hatvan kilométerre délre Rómától. Anzióban már 38 – többségében olasz – beteget kezelnek, Rómában hat, Latinában egy beteget tartanak számon.

További személy betegedett meg az Emilia-Romagna tartománybeli Modena térségében, valamint egy 13 éves ázsiai kislány a lombardiai Mantova területén.

Rómában már leállították a véradást is emiatt. A chikungunya-vírustól érintett városokban szúnyogirtást tartottak. Ennek ellenére félő, hogy tovább terjed, vagy talán már tovább is terjedt más vidékekre, területekre.

A chikungunya-láz egy, az Aedes szúnyogok által terjesztett betegség, amely magas lázzal, fejfájással, hányingerrel, ízületi és izomfájdalmakkal jár. A chikungunya-láz Afrika és Ázsia trópusi területein gyakori.

Nem terjed egyik emberről a másikra, hanem szúnyogok terjesztik.

Ez azért veszélyes, mert a szúnyogokat nyáron nagyon nehéz elkerülni.

Sokan arra számítanak, hogyha idén nem is, de jövő nyáron hihetetlen mennyiségben jelennek majd meg a vírussal fertőzött szúnyogok, emberek tízmillióinak az életét veszélyeztetve Európában.

A betegség a 19. század óta ismert, de kórokozóját csak 1952-ben, az afrikai Tanzániában azonosították először.

A liberális média nem meri kimondani, de egyértelműen a bevándorlás hozta magával ezeket a szúnyogokat.

A klímaváltozás is hatással van rájuk, de ez nem olyan mértékben, mint a népvándorlás. A migránsok által lakott területeken jelent meg először ugyanis a vírus.

Nem csak a Chikungunya-láz terjed, hanem a nyugat-nílusi vírus is. , amelynek szintén a szúnyogok a terjesztői. A WNV Olaszországban az augusztusi-szeptemberi időszakban jelenik meg, elsősorban a lovakat és az embert támadja meg.

Komoly trópusi betegség gócok vannak tehát kialakulóban, és óriási szerencsénk van, hogy jön a hideg időszak. Ettől függetlenül ezen kórságok egy része akár a Magyar határig is eljuthat.

Leginkább azonban jövőre, a meleg időszak beköszöntével kell tartanunk attól, hogy rohamosan terjedni fognak ezek a trópusi halálos vírusok.

OSZD MEG másokkal is!

egészség járvány egészség megelőzés vírusok világjárvány kataklizma bevándorlás


Megtekintések száma: 110708





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet