Hihetetlen! Kilométereket képes repülni a világ legjobb működő légdeszkája!

2016. május 4., szerda




Egy darabig mindenki azt hitte, trükkfelvételről van szó, ám kiderült: nagyon is valóságos a minden eddiginél gyorsabban és messzebbre repülő légdeszka.

Az elmúlt években több megoldást is láttunk már arra, hogyan próbálják meg a különböző fejlesztők elkészíteni a Vissza a jövőbe legendás légdeszkáját, eddig azonban egyik eszköz sem volt igazán hatékony.

Ezekhez ugyanis általában egy speciális pálya kell, ami felett képesek repülni, ez pedig rögtön be is határolja, hogy hol lehet használni. Most azonban egy olyan légdeszka készült, ami az összes eddigit kenterbe veri.

A Flyboard Air a fejlesztők szerint akár 3 km magasra is képes felemelkedni, sebessége pedig megközelíti a 150 km/h-t – írja a The Verge. Ha ilyen magasra nem is repült,

a légdeszkán megtett leghosszabb repülés Guinnes-rekordját már megdöntötte Franky Zapata, aki 2252 métert utazott az eszközön.

Bár a videó alapján nem tűnik bonyolultnak a használata, Zapata egy jetski-bajnok, és mint mondja, legalább 50 órás gyakorlati tapasztalat szükséges a vízi változattal ahhoz, hogy valaki biztonsággal tudja használni.

mukodo-legdeszka

Az eszköz a lenyűgöző teljesítményét négy, rádiótávirányítású, egyenként 250 lóerős hajtőműnek köszönheti, ami a működéshez szükséges energiát a rajta álló személy hátára erősített kerozintartályból kapja.

A pilóta az egyensúlyával kormányozva tudja irányítani a Flyboardot, így már érthető, miért kell legalább 50 órás tapasztalat az első felszállás előtt.

Zapata szerint már több vállalat is megkereste őt a gyártás kapcsán. A férfi szerint az eszköz a különböző rendvédelmi szerveknek is jól jöhet, ugyanakkor már dolgozik egy fejlettebb változaton is, hogy később a civilek számára is elérhető legyen a légdeszka.

Forrás: hvg.hu

tudomány


Megtekintések száma: 5292





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet