Hihetetlen! Magyar szakot indít a Sanghaji Egyetem

2016. október 11., kedd




A nagy presztízsű egyetem rektora, Cao De-ming, indította el hivatalosan hétfőn az első hallásra szinte hihetetlen szakot.

A szóban forgó egyetemnek nagyon nagy híre van hazájában. Nem csak azért, mert kiváló az oktatás, és szeretnek ott tanulni a diákok, hanem mert megbecsülik őket.

Az onnan kiáramló hallgatók gyakran olyan komoly tudással rendelkeznek, hogy közülük rengetegen töltenek be vezető szerepet a kínai politikai, gazdasági és kulturális életben.

Megdöbbentő, de az egyetem már korábban is tervezte, hogy szívesen indítana egy magyar szakot, ugyanis az volt a tervük, hogy Közép-Európa egyes nyelveit és kultúráját egy-egy szakban felkarolják.

Óriási büszkeséggel tölt el bennünket, magyarokat az a tény, hogy először egy magyar szak jöhet létre most az egyetemen.

A most indított magyar szak tíz hallgatóval kezdte működését. Az intézmény vezetősége szerint ez a létszám a jövőben nőni fog, és a szak újabb lendületet ad a kínai–magyar kulturális és oktatási kapcsolatoknak.

A KKM Külföldi Magyar Intézetekért és Nemzetközi Oktatási Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága egy tankönyvekből és oktatási anyagokból összeállított csomagot készített elő, az egyetem pedig külön tanteremet és tanári szobát biztosít a magyarul tanulni vágyóknak.

A magyar nyelvi lektort a Balassi Intézet jelölte ki nyílt pályázat útján.

Érdekes tény, hogy aStipendium Hungaricum program keretében Magyarország évente kétszáz ösztöndíjat ajánl fel kínai hallgatók számára, akik között egyre nagyobb az érdeklődés a magyar nyelv és a magyar felsőoktatás iránt.

Azért azt meg kell hagyni, hogy a Sanghaji magyar szakos hallgatókat nem irigyeljük, hiszen a magyar az egyik legnehezebb nyelv a világon, így alaposan feladja majd nekik a leckét.

érdekes hihetetlen érdekesség magyarsag


Megtekintések száma: 211425





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet