Hihetetlen! Magyar szakot indít a Sanghaji Egyetem

2016. október 11., kedd
A nagy presztízsű egyetem rektora, Cao De-ming, indította el hivatalosan hétfőn az első hallásra szinte hihetetlen szakot.

A szóban forgó egyetemnek nagyon nagy híre van hazájában. Nem csak azért, mert kiváló az oktatás, és szeretnek ott tanulni a diákok, hanem mert megbecsülik őket.

Az onnan kiáramló hallgatók gyakran olyan komoly tudással rendelkeznek, hogy közülük rengetegen töltenek be vezető szerepet a kínai politikai, gazdasági és kulturális életben.

Megdöbbentő, de az egyetem már korábban is tervezte, hogy szívesen indítana egy magyar szakot, ugyanis az volt a tervük, hogy Közép-Európa egyes nyelveit és kultúráját egy-egy szakban felkarolják.

Óriási büszkeséggel tölt el bennünket, magyarokat az a tény, hogy először egy magyar szak jöhet létre most az egyetemen.

A most indított magyar szak tíz hallgatóval kezdte működését. Az intézmény vezetősége szerint ez a létszám a jövőben nőni fog, és a szak újabb lendületet ad a kínai–magyar kulturális és oktatási kapcsolatoknak.A KKM Külföldi Magyar Intézetekért és Nemzetközi Oktatási Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága egy tankönyvekből és oktatási anyagokból összeállított csomagot készített elő, az egyetem pedig külön tanteremet és tanári szobát biztosít a magyarul tanulni vágyóknak.

A magyar nyelvi lektort a Balassi Intézet jelölte ki nyílt pályázat útján.

Érdekes tény, hogy aStipendium Hungaricum program keretében Magyarország évente kétszáz ösztöndíjat ajánl fel kínai hallgatók számára, akik között egyre nagyobb az érdeklődés a magyar nyelv és a magyar felsőoktatás iránt.

Azért azt meg kell hagyni, hogy a Sanghaji magyar szakos hallgatókat nem irigyeljük, hiszen a magyar az egyik legnehezebb nyelv a világon, így alaposan feladja majd nekik a leckét.

érdekes hihetetlen érdekesség magyarsag


Megtekintések száma: 205018

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet