Hihetetlen, mire képes egy a kannabisz tapasz: az orvostudomány mégsem beszél róla?

2017. április 4., kedd
Újabb gyógyfelhasználási módszer lehet, mely a cukorbetegek életét is megváltoztathatja.

Egyre több olyan hír lát napvilágot, mely a kannabisz pozitív hatásait hivatott kiemelni. Sajnos Európában nem egységes a fogyasztásáról kialakult társadalmi, és tudományos, azaz orvosi vélemény, mivel egyesek szerint kártékony a szervezetre, és függőségeket alakíthat ki.

Éppen ezrét sok ország a teljes ellenállás, vagy a nagyon szigorú szabályozás mellett van.

Azonban egyre inkább utat tör magának az egészségügyi felhasználása is, ezért elképzelhető, hogy változhatnak az egyes kormányok hivatalos álláspontjai.

Nemrég egy olyan kannabisz alapú tapaszról kaptunk hírt, melyben rengeteg a növényből származó különböző hatóanyag van, és elképesztő hatása van az emberi szervezetre.

Egy különleges kísérletsorozat keretében tesztelték a tapaszt embereken.

A tesztek aztán nagyon kedvező eredményekkel végződtek, melynek során kiderült, hogy a tapasztok rendkívül hatékonyak többek között a diabéteszes idegfájdalom - diabéteszes neuropátia - csillapítása esetén, valamint a fibromyalgia ellen is hatásos.

A fibromyalgia egy gyakori és igen fájdalmas betegség, mely főleg az izmokat és a lágy szöveteket érinti.

A diabéteszes neuropátia pedig a cukorbetegség egyik szövődménye, amikor az idegeket ellátó erek nagymértékben károsodnak a cukorbetegség állapotának hatására, és hatalmas fájdalmak gyötrik az embert.

Korábban rengeteg féle különböző gyulladáscsökkentővel, és fájdalomcsillapítóval próbálkoztak ezen betegségek kapcsán, de az eredmények nem mondhatóak éppen a legjobbnak.

Úgy is lehetne fogalmazni, hogy gyenge hatásfokkal válnak be ezen betegségek fájdalomkezelései.

Azonban a most kifejlesztett kannabisz tapasz olyan mértékben képes csökkenteni ezeket a tüneteket, hogy már-már meg is szűnnek.

Hihetetlenül erős, és nagyon hatékony orvosság lehet belőle, ha nem csak tapasz, hanem egyéb formában alkalmazzák, de a tapasz változat is rendkívül jól használható ezen betegségek, és más kórképek kapcsán is.

Ugyanakkor még finomítani kell a tapaszon, mivel egyes embereknél - a betegek 10%-ánál - tapasztaltak olyan hallucinogén hatásokat, melynek következtében az illetők képzelődtek, a tapasz hatására.

Az orvosság tehát még ne tökéletes, és mivel erős hallucinogén, még keverni kell az arányokon de nagyon ígéretes dolog sülhet ki belőle.

OSZD MEG másokkal is!

egészség orvostudomány egészségügy


Megtekintések száma: 344131

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet