Hihetetlen munkák: a világ legmagasabb antennáinak javítása, és karbantartása

2016. november 18., péntek
Amit ezek a szakemberek csinálnak, azt bátran nevezhetjük vakmerőségnek is. Az alábbi videóban egy 609 méteres toronyra mászik fel egy alkalmazott, hogy a szokásos ellenőrzéseket elvégezze az antennán.

Vannak olyan munkák a világon, ahová igazán elkélne egy kis veszélyességi pótlék. Az igazság az, hogy a legtöbb olyan munka nincs kellőképpen honorálva, ami veszéllyel jár, de ezeknek a szakmáknak az űzői nem is a fizetés miatt csinálják sokszor azt, amit csinálnak.

Talán ilyen lehet Nick Wagner, és a hozzá hasonló emberek is, akik dacolva a veszéllyel, és a magassággal, olyan tornyokra, antennákra másznak fel karbantartási munkálatokat végezni,a hová csak kevesen mernének a helyükben.

Elképesztő, ahogy a biztonsági kötéllel együtt mászik egyre magasabbra, és tudja, hogy még így sem veszélytelen, amit csinál.

Bármikor elszakadhat a biztosító kötélé, vagy megcsúszhat. Elég egy apró, ámde végzetes mozdulat, és ez az utolsó őrjárata a felhők felett.

Ehhez a munkához az kell, hogy hidegvérrel viselje az ember a nagyon nagy magasságokat, és tisztában legyen azzal, hogy ha lassan jársz, tovább élsz.

Odafenn, 600 méter magasan nem sürgethet semmi, és senki, ezért nem érdemes azért kapkodni, hogy veszélybe sodord magad.

A videót érdemes végignézni, mely bemutatja Nick útját az egyik 609 méteres antennatorony tetejére, ahol a szokásos karbantartási és ellenőrzési munkálatokat végzi el.

Egy biztos: nem szívbajos! Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 66758

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet