Hihetetlen: nádhajóval hajóznák át a világot!

2016. december 17., szombat




Hamarosan egy nagyon nagyszabású, 2017-ben induló hajóútra készül egy 11 fős legénységből álló csapat, aki a tervek szerint egy egyszerű nádhajóval szeli át az egész Csendes Óceánt Dél-Amerikától Ausztráliáig.

A Viracocha III. nevű nádhajó hamarosan elindul, 2017-ben egy óriási küldetés eszközévé fog válni. Egy 11 fős legénység fog a fedélzetén élni a hosszú hajóút alatt, míg áthajózzák a világot, és eljutnak Ausztráliába.

A hajóút nem öncélú lesz, hanem komoly tudományos elméletet szeretnének igazolni ezzel az embert próbáló teljesítménnyel.

Mindenképpen izgalmas év lesz a 2017-es év annak a 11 embernek, akik elhatározták, hogy részt vesznek ezen az elképesztő utazáson, mely a latin-amerikai kontinens indián őslakóinak tengerhajózási tudományát akarja bizonyítani.

A különleges nádfedelű hajót teljesen ugyanúgy építették meg, és ugyanazokból az anyagokból, amelyekből az őseik is építették, hogy így teljesen korhű legyen maga a hajó. Az utazás során nem visznek magukkal olyan modern eszközöket, melyek segíthetik őket a hajózásban, ezzel is alátámasztva – ha célba érnek – a régi tengerhajózási tudományt.

A 18 méter hosszú és 4,5 méter széles hajót széles levelű nádból építették. A felépítmény módja is teljesen ugyanúgy zajlott le, mint a korai hasonló hajók esetében. A hajóhoz közel 18 tonna nádat használtak fel.

„Ez a hajó bolíviai, mivel alapanyaga bolíviai, építői is azok, és népünk és őseink energiáját, erejét testesíti meg.”

A tervek szerint 18 ezer kilométert fognak megtenni, mindet a hajóval. ha sikerül célba érniük, azzal bebizonyítják, hogy már az őseik is komoly hajózási tudománnyal rendelkeztek. Egyben az út egyfajta tisztelgés az elődök előtt.

Az expedíció útközben ki fog kötni Mangareva szigetén a polinéz szigetvilágban, Tahitin és a Fidzsi-szigeteken is.

Korábban Thor Heyerdahl, a híres norvég kalandor hatására 2000-ben az első Viracocha indult útnak, de nem jutott el a céljáig, mert a hajó útközben megsérült, így fel kellett adniuk a küldetést.

A mostani küldetéssel kapcsolatban azonban rendkívül bizakodó mindenki, és reménykednek benne, hogy most sikerül teljesíteni az embert próbáló hajóutat.

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 19523





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet