Hihetetlen! Nem gondolnád, hány éves a világ legöregebb embere, aki új rekordot állított fel!

2016. augusztus 29., hétfő
Úgy néz ki, meglehet az új rekordtartó a világ legöregebb embere címért, ugyanis találtak valakit, aki a 122 éves Jeanne Calment-től - aki már meghalt - is idősebb, ráadásul nem is kevés évvel. Az illetékes indonéz hivatal megerősítette Mbah Gotho állítását, és ha egy harmadik fél is megerősíti ezt, hivatalosan is megvan az új rekorder, és a valaha élt legidősebb ember.

Egy Mbah Gotho nevű férfi lehet a világ hivatalosan legöregebb embere. A korábbi rekordtartót is bőven megelőzi, ami szinte hihetetlen.

Az indonéz férfi papírokkal tudja igazolni, hogy 1870. december 31-én született.

Vagyis a férfi közel 145 éves. Az illetékes hivatal megerősítette állítását, de ahhoz még külső megerősítésre is szükség van, hogy Mbah Gotho bevonuljon a rekordok könyvébe.

145-eves-ember-igazolvany

A férfi személyi igazolványáról készült képet is nyilvánosságra hozták, amin jól látható születési ideje, illetve születési neve Ahogy sok indonéz, ő is csak egy nevet kapott.

A korábbi rekordtartó 122 éves volt

Egyelőre egy francia nő, Jeanne Calment a korrekorder, ő 122 éves és 164 napos volt, amikor meghalt 1997 augusztusában.

Többen állították már, hogy megdöntötték Calment rekordját,például a nigériai James Olofintuyi, aki 171 évesnek mondja magát, és az etióp Dhaqabo Ebba, aki 163-nak.

Viszont egyikük sem tudja dokumentumokkal alátámasztani életkorát, így a rekord Mbah Gothóé lehet, írja az Independent.

Talán sokan irigylik Mbah Gothót azért, mert közel másfél évszázadot élt meg, de a férfi azt mondta, már csak egy dologra vágyik: meghalni.A helyi médiának azt nyilatkozta,

1992-ben kezdett készülni a halálra, még a sírkövét is megcsináltatta,de 24 évvel később még mindig életben van.

Mára túlélte mind a tíz testvérét, négy feleségét és az összes gyerekét.

145-eves-ember-2

Az utóbbi időben nagyon leromlott az egészségi állapota, fürdetni és etetni kell. Azt mondta, ideje nagy részét rádióhallgatással tölti, mert a tévénézéshez már nem elég jó a szeme.

Szerinte a hosszú élet titka nem más, minthogy türelmesek legyünk.

A világgal, az élettel, az emberekkel, mindennel.

Ezek a tanácsot persze amolyan "nesze semmi, fogd meg jól"  életbölcsességek, mégis erre esküszik a férfi.

Régóta kutatják tudományosan

A rendkívüli korokat megélt idős emberek egyfajta tudományos rejtélyek a tudomány számára. Senki sem tudja meghatározni biológiailag, hogy pontosan miért élnek tovább, mint átlagos társaik.

145-eves-ember

Sokak szerint létezhet egyfajta rejtett, biológiai vagy biokémiai folyamat ezen emberek szervezetében, melyre még nem találtak rá, mely a hosszú élet formuláját hozhatja el minden ember számára.

Minden ember tovább szeretne élni. Ezeknél az embereknél bár a test elöregedik, sokkal jobban bírja a szervezet a gyűrődést, és erre a kutatók idővel rá fognak jönni, hogy miért.

érdekes érdekesség rekordok hihetetlen emberek hiehetetlen rekord


Megtekintések száma: 20026

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet