Hihetetlen: szinte teljesen épen maradt dinoszaurusz múmiát találtak! NÉZD MEG a képeket!

2017. május 16., kedd
Az őslénytudomány eddigi legnagyobb felfedezése. Ennél már csak az lenne a jobb, ha egy élő dinoszauruszt találnánk.

Egy eddig ismeretlen faj szinte teljes épségben megmaradt 110 millió éves múmiája került elő.

Ilyen épségben megmaradt régészeti lelet az őshüllőkkel kapcsolatban, még soha nem került elő. A lelet annyira egyedülálló, hogy rengeteg dolgot megdönthet, vagy éppen megerősíthet, amit a dinoszauruszokról gondoltunk.

A leletre Albertában bukkantak, és amikor kiásták a földből, a szakemberek egyszerűen nem akartak hinni a szemüknek.

Valójában egy megkövesedett múmiáról van szó, így nem a tényleges értelemben vett múmia, de még így is rendkívüli régészeti lelet, és nem utolsó sorban olyan dolgokat rejthet, amik közelebb vihetnek minket sok mindenhez.

Ez nemcsak egy csontváz, hanem egy egész dinoszaurusz, csontostól, bőröstől -állítják.

Persze szerves anyagok már nincsenek benne, hiszen feltehetően az egész meg van kövesedve, de a tudósok mégis azt várják, hogy a belső szerkezete majd komoly meglepetéseket tartogathat.A National Geographic terjedelmes írást közölt a leletről, amely az Ankylosauria dinoszauruszok Nodosauridae családjának egy eddig ismereten faját képviseli.

Alberta állam területére 110 millió évvel ezelőtt meleg, párás klíma volt jellemző, hasonló, mint a mai Floridában. A páfrányok, tűlevelű fák közt ragadozó és növényevő dinoszauruszok élték mindennapi életüket, utóbbiak közé tartozott a most megtalált faj is.

Igazi páncélos volt. testének nagy részét vastag és erős pikkelyek borították a vizsgálatok szerint, és rendelkezett egy hatalmas, 5 centiméteres tüskével is. Ráadásul a páncél pikkelyei színesek lehettek.

Egy eddig ismeretlen fajról van szó, a kövület vizsgálata hatalmas előrelépést jelenthet az őslénykutatásban.

A Jurassic Park, és az élő őslényke elméletének hívei már most azt vizionálják, hogy sikerülhet DNS-t kinyerni a leletből, hogy aztán megvalósulhasson a valódi őslénypark dédelgetett álma.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány dinoszauruszok őshüllők


Megtekintések száma: 257999

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet