Hihetetlen találmány: soha többé nem lyukad ki a biciklid kereke!

2016. november 11., péntek




Néhány éven belül végleg búcsút mondhatsza defektnek, ugyanis egy remek projekt valósulhat meg közösségi finanszírozás keretében.

A fekete még ma is elterjedt az egész világon, és az az igazság, hogy nagyon nehéz is kivédeni. A legjobb túrákat is képes tönkretenni az, ha kilukad a biciklink kereke.

Egy új találmánynak köszönhetően végleg búcsút mondhatunk a váratlan defekteknek.

A Nexo ugyanis egy új fejlesztésen dolgozik, és most közösségi finanszírozással szeretnének még több támogatót szerezni ahhoz, hogy az új fejlesztést forgalomba is tudják hozni.

A bemutató videó, és az előzetes kísérletek, tesztek szerint a találmány zseniális, és tényleg múlt időbe teszi minden biciklis rémálmát.

Korábban is voltak már kísérletek, sőt működő modellek is olyan kerekekre, melyeket nem képesek defektet kapni. Ezeknek azonban mindig is volt valami hátulütője.

Az egyik ilyen, hogy ezek merevek, és nagyon rossz a tartásuk, vagyis sokkal hamarabb el tudnak törni, kopni, mint a hagyományos, gumiból készült kerekek.

A cég azt állítja, megtalálta a tökéletes megoldást ezekre a problémákra. Azt mondják, hogy nemcsak tökéletes egyensúlyt biztosít, de még kényelmes és rugalmas is.

Ezen felül 5.000 mérföldet lehet megtenni a csodakerekekkel, és még környezetbarát is, mivel nem kevesebb, mint 10 millió tonna gumit dobnak ki minden évben, és ezzel ezt a problémát ki lehetne küszöbölni.

A videón jól látható, hogy a kifejlesztett kerék egyszerűen nem tud kilyukadni, mivel rengeteg lyuk szeli át keresztül-kasul. Így nem csak könnyű lesz, hanem rugalmas, és nehezen fog kopni.

A legfőbb és egyben legjobb tulajdonsága pedig az, hogy nem kell bele belső gumi, így gyakorlatilag szűkülni fog a jövőben a biciklis tartalékeszközök listája.

Sokkal strapabíróbb, és érheti szeg, üvegszilánk, villa vagy kés, a gumi tartani fog, és nincs minek kilyukadnia, így hosszú biciklitúrákra tudunk majd a jövőben menni anélkül, hogy állandóan egy hirtelen jött defekt miatt kellene aggódnunk.

technológia technika érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 27137





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet