Hihetetlen teória állítja: az idő lassul, és az univerzum egy pillanatban fog "megfagyni"

2023. július 21., péntek




Ez történhet a világegyetemmel mindennek a végén?

Egy elképesztő teória látott napvilágot, mely megmagyarázza, hogyan fog véget érni a világunk.

A jövő rendkívül sokkoló, és egyben elgondolkodtató is.

Az elmélet állítása szerint ugyanis az univerzumban az idő elkezdett lassulni. Egy napon a távoli jövőben pedig olyannyira le fog lassulni, hogy minden kimered, mintha a film megállna egyetlen képkockánál az örökkévalóságig.

A korábbi modellek alapján úgy gondolták a kutatók, hogy az ősrobbanást követően a világegyetem hihetetlen sebességgel tágulni kezdett.

Ebben a sötét anyag is szerepet játszhatott.

Ma már egyre több kutatás, és egyéb modell állítja azt, hogy közel sem biztos, hogy a rejtélyes sötét anyaga és sötét energia is szerepet játszott ebben az egész ősrobbanás utáni folyamatban

Sőt, magyar kutatók alkottak egy szimulációs modellt, mely egy az egyben meg tudja magyarázni a világ keletkezését a sötét anyag nélkül is.

Ezen új mérések és elméletek odavezettek, hogy felvetették: az univerzum nem is igazán tágul, hanem egyre inkább lelassul, így az idő is meg fog majd állni benne, már amennyiben ezt képesek vagyunk elképzelni.

Noha az időt az emberiség találta ki, így valójában soha nem is létezett, a folyamatok lezajlásához "időre" van szükség.

Ha megszűnik a tágulás, és megáll minden, a térben sem végeznek több mozgást az anyagok, részecskék.

Ezáltal minden egyetlen pillanattá merevedhet. Vagyis az örökkévalóság rabjai lehetünk, már ha addig még létezni fog az emberiség.

Ez ugyanis sok-sok milliárd év múlva fog bekövetkezni.

Az elméletnek több támogatója van, és azt állítják, hogy amennyiben az idő, mint olyan, az ősrobbanással együtt jött létre, el is tud tűnni.

Hogy mi lenne azután, miután minden megállt, és egy örökké való pillanattá merevedik?

Azt még a legnagyobb elmék sem tudják. Talán ez a pillanat valóban az örökké valóságig fog tartani, mások szerint az egész folyamat egy ősrobbanással fog újraindulni.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek univerzum kvantumfizika kvamtumvilág


Megtekintések száma: 115377





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet