Hitler Spanyolországba menekült a háború után? Az FBI akták kitálalnak az igazságról?

2023. március 26., vasárnap




Egy elmélet szerint Hitler nem lett öngyilkos, hanem Spanyolországba menekült. A repülő állítólag 1945. április 27-én szállt le Barcelonában, a fedélzeten a führerrel, Eva Braunnal és még másik 13 utassal. 

Egy argentin kutató azt állítja, hogy Adolf Hitler mégsem követett el öngyilkosságot a bunkerében, hanem egy repülővel Berlinből Spanyolországba menekült 1945-ben. Abel Basti FBI aktákra alapozza a feltevését, amelyben állítólag az szerepel, hogy az Egyesült Államok a háború után keresték Spanyolországban a náci vezért.

A hivatalos verzió szerint Hitler 1947 április 30-án halt meg bunkerében. De mivel soha nem találták meg a testet, így erre sincs hitelt érdemlő bizonyíték.

Az állítólagos akták szerint Hitler kevesebb mint egy hónapig tartózkodott Spanyolországban, mielőtt egy tengeralattjáróval Dél-Amerikába menekült volna.

Megdöbbentő tanúvallomások


Rengeteg forrásból áll rendelkezésre olyan információ, mely közvetetten ugyan, de bizonyíthatja ezt az elméletet. Állítólag egy bizonyos Franco tábornok fogadta be ideiglenesen a vezért.

Ezt Senor Stefan Aceituna vallomása támasztja alá, aki Franco tábornok sofőrje volt abban az időszakban. Vallomása szerint 1945 április 30-án kiküldték a madridi reptérre az éjszaka közepén egy ismeretlen repülő utasaiért. Később az utasok között leírt egy férfit, aki német volt. A csomagok nélküli úriembert a parancs szerint azonnal egyenesen a Franco birtokában lévő kastélyba fuvarozta.

1945 májusában Franco tábornok kastélyának keleti szárnya hermetikusan el lett zárva a külvilág elől. A kastély ezen részét több méter magas, vastag betonfallal emelték körbe.


Franco tábornok (jobbra).

Az ott dolgozó munkások nem kaptak semmiféle tájékoztatást arról,  hogy miért volt szükség erre. Több ott dolgozó cseléd és inas beszámolt arról, hogy a szárnyban lakók folyékonyan beszéltek németül, és csendesek, visszahúzódóak voltak.

1945 májusának közepén  Franco tábornok orvosai Spanyolország legnagyobb gyógyszeripari cégétől rendeltek puffadás gátló (Doctor Koster’s Anti-Gas pills) tablettákat. Ezeket a rendeléseket havonta mindig megismételték egészen 1947-ig. Állítólag Hitlernek drogproblémái voltak, és így próbálta csökkenteni mérhetetlen vágyát.

hitler-birodalma

Theo Morell mutatta be Hitlernek ezeket a gyógyszereket, melyektől nagyon hamar függővé vált a führer, olyannyira, hogy az utolsó ismert adag amit bevett belőle a tanúvallomások szerint, az egy egész maroknyi volt.

Rejtélyes páciens

13 mérfölddel arrébb egy kutató intézet helyezkedett el, ahol az akkori egyik legjobb kardiológusa, Dr Victor Vega Diaz ténykedett. Vega Diaz később megtalálta naplóbejegyzéseiben érdekes dolgot találtak.

Egy telefonhívást kapott 1947 november elsején hajnalban a Franco-rezidenciáról, melyben arra kérték, hogy vizsgálja meg a rezidencia  egyik kertészként dolgozó munkatársát.

Vega Diaz felismerte Franco tábornok hangját. De nem teljesen értette, hogy miért őt kereste fel, hiszen a rezidenciához volt egy sokkal közelebbi létesítmény is.

A klinika épülete akkoriban.

Diaz a naplójában leírja azt a pácienst, akit meg kellett végül vizsgálnia. Az ötvenes-hatvanas éveiben járhatott - akárcsak Hitler -, rendkívül sovány volt, és nem volt beszédes, meg sem szólalt az egész vizsgálat alatt.

A feljegyzés szerint délután 3 óra 32 perckor megállapította a páciens halálának pontos idejét.

A halál okaként szívrohamot állapított meg, boncolást pedig nem végzett. A beteg kartonjára a következő nevet véste fel a doktor. Senor Adi Lupus.

Sajnálatos módon ennél többet nem tudni a feljegyzésből, mert a doktor nem tartotta érdekesnek az esetet. Az orvosi kartonok pedig - szándékosan? - elvesztek miután az intézményt átköltöztették 1947-ben. Valami különös azonban volt ebben az egészben.

Nem furcsa az, hogy az akkori legjobb kardiológus foglalkozott egy egyszerű kertésszel?

Korának hatalmas zsenije volt, az orvosok között sztárként tekintettek rá, nem volt könnyű bejutni hozzá, ő mégis egy hajnali hívást követően egy ismeretlen kertésszel foglalkozott egy teljes napon át. Az egész eseménysornak csak úgy van értelme, ha ez a személy valami fontos személy volt. Valószínűleg maga Hitler lehetett.

Hogy mi lett a testtel, azt nem tudni, ugyanis arról sem maradtak fenn dokumentumok, hogy mi lett a tetemmel. Lehet hogy eltemették valahová, de az sem kizárt, hogy hamvasztásra került sor.

A nem létező ember

Későbbi kutatások sem találtak semmilyen dokumentumot, ami bizonyítaná, hogy élt valaha Spanyolországban egy Senor Adi Lupus nevű ember. Egy születési kivonat, vagy egy személyigazolvány, társadalom biztosítási szám, se semmi. Éppen emiatt azt sejtik, hogy ez az ember nem is létezett. Egészen az ominózus halála napjáig, 1947 november elsejéig.

Csak egy kitalált figura, aki azért kellett, hogy eltüntessék Hitler nyomait. Erre vonatkozóan is találhatunk közvetett bizonyítékokat. Minő véletlen lehet, hogy ha egy picit a név mögé nézünk, akkor "véletlen" egybeeséseket találunk.

A Lupus ugyanis a wolf latin megfelelője. Hitler nagyon szerette ezt a szót. Saját jachtján a "The Sea Wolf" volt olvasható. A repülőjének a "The Flying Wolf" nevet adta. Ráadásul két főhadiszállásának nevei is szintén hasonlóan csengenek: "The Wolf's Lair és The Wolf's Den. Mindez véletlen lenne?

hitler-braziliaban Állítólagos fotó, mely az idős Hitlert ábrázolja.

Hitler Spanyolországból később Argentínába, majd Paraguayba ment, mielőtt végleg letelepedett volna a brazíliai Mato Grosso államban,

ahol a vatikáni szövetségeseitől kapott térkép alapján elásott kincsek után nyomozott – semmi sem áll távolabb a Hitler halálával kapcsolatos hivatalos verziótól, mint Simoni Renee Guerreiro Dias elmélete, amely szerint Hitler mégse lett öngyilkos, hanem (félig) álnéven élt és 95 éves korában halt meg.

OSZD MEG másokkal is!

összeesküvés hitler bizarr történelem


Megtekintések száma: 120506





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet