Hitler valójában nem halt meg? Egy fotó bizonyíthat mindent?

2023. június 19., hétfő
Egy Berlin alatti felfedezés támasztja alá azt az elméletet, miszerint Hitler túlélte a világháborút.

Hitler halála körül sok volt a bizonytalanság, a ködösítés, és e köd egy része máig sem oszlott szét. Alkalmas egyébként kételyek támasztására egy Hitlernél megfigyelhető belső ellentmondás is. 

Az egyik oldalon állnak a következő tények: a führernek minden ismert adat és jel szerint nemcsak fizikai, de szellemi állapota is egyre romlott.

A hivatalos, történelemkönyvekben is fellelhető verzió szerint Hitler feleségével, Eva Braunnal együtt önkezével vetett véget  berlini bunkerében nem sokkal azelőtt, hogy azt az ellenség elfoglalta volna. 

Ami viszont a halál pontos módját illeti, az bizony máig sem teljesen világos. Szó volt mérgezéses halálról, a helyszínen egyes tanúk által látott egy vagy több fegyverről, lőtt sebről, továbbá Hitler egy "szigorúan titkos" utolsó parancsáról.

Mivel később a testeket elégették, ez lehet hogy örök titok marad. Azonban egyesek szerint az a tény, hogy a testeket elégették, egyfajta menekülési útvonalat biztosított a führernek, és valójában nem halt meg. 

Hasonló eseteket bűnügyek, biztosítási csalások kapcsán rengeteget láthatunk, amikoris valaki megrendezi saját halálát, s ezen "halálesetek" többsége szintén tűzzel kapcsolatos, lévén hogy így közel lehetetlen utána azonosítani az áldozatot, ha jó munkát végeztek.

Most új bizonyítékokat találtak Berlin alatt, melyek azt a teóriát erősíthetik, miszerint Hitler megmenekült a háborúból, majd később Dél-Amerikában telepedett le.

Egy hamis ál falat fedeztek fel a Berlin alatti metró egyik állomásának (Luftbrücke) alagútjában. Így hát a találgatások megindultak, hogy vajon ki, mikor és miért építhette, de a legtöbben magához Hitlerhez kötik. Hitler ugyanis már máskor más helyeken is igénybe vett titkos utakat, átjárókat.

Edgar Hooverazt írta naplójában, hogy az amerikai alakulat semmiféle bizonyítékot nem talált arra vonatkozóan, hogy a náci vezér ténylegesen halott lenne. Sem testet, sem semmiféle maradványt.

Sokak szerint Brazíliába menekült, ahol inkognitóban élt és 1984-ben hunyt el Egy doktorandusz, még fényképpel is alá tudja támasztani az elméletet.

Előbb Argentínába, majd Paraguayba ment, mielőtt végleg letelepedett volna a brazíliai Mato Grosso államban, ahol a vatikáni szövetségeseitől kapott térkép alapján elásott kincsek után nyomozott - semmi sem áll távolabb a Hitler halálával kapcsolatos hivatalos verziótól, mint Simoni Renee Guerreiro Dias elmélete, amely szerint Hitler mégse halt meg, hanem (félig) álnéven élt és 95 éves korában halt meg.

Hitler Brazíliában - Élete és halála című könyvben a doktorandusz odáig megy, hogy szerinte a faji felsőbbrendűséget valló Führernek egy színes bőrű, Cutinga nevű barátnője lett, s Adolf Leipzig néven egy Nossa Senhora do Livramento nevű kisvárosban élt, a szövetségi állam székhelyétől, Cuiabától 30 kilométerre. 

A Cuiabából származó Simoni úgy tudja, hogy Hitler-Leipziget a helyiek csak "öreg német"-ként emlegették.

A doktorandusz azt tervezi, hogy Adolf Leipzig feltételezett Nossa Senhora do Livramento-i maradványainak exhumálása után DNS-teszteket végez Hitler egyik Izraelben élő rokonának örökítőanyaga segítségével. 

Szerinte árulkodó, hogy Hitler a Leipzig nevet vette fel, ugyanis a németországi Lipcsében hunyt el kedvenc zeneszerzője, Bach.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély hihetetlen rejtélyek összeesküvés hitler bizarr történelem nácik


Megtekintések száma: 97371

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet