Hitler valójában titkos személyazonosságot felvéve menekült Dél-Amerikába? Ijesztő elmélet!

2023. január 24., kedd




Rengeteg történet kering arról, hogy Adolf Hitler valójában nem halt meg, csupán új személyazonossággal élt egy másik földrészen. A legújabb konspirációk szerint a Führer Dél-Amerikába repült, és Crespi atya néven vált láthatatlanná.

Ki volt Crespi atya?

Ismert adatok szerint Carlos Crespi atya Olaszországban, Milánóban látta meg a napvilágot 1891-ben. Szalézi szerzetes volt, aki Cuenca kisvárosában, Ecuadorban teljesített szolgálatot. Feladata volt a jótékonyság, a rászorulók segítése. Munkája mellett rengeteg hobbival büszkélkedhetett.

hitler-crespi-atya

Imádta a növényeket, a zenét, az embereket. Pedagógusként sok kisgyermeket tanított, így közel került az ecuadori lakosokhoz. A nagy becsben tartott személy azonban sok rejtélyt vetett fel még a halála után is. Az egyik legkülönösebb a személyéhez köthető, ugyanis egyre nagyobb népszerűségnek örvend az az elképzelés, miszerint a barátságos Crespi atya valójában nem volt mindig isten szolgája, sőt, maga Adolf Hitler öltötte magára a kedves öregúr szerepét, hogy megtévessze az őt üldöző szerveket.

Gyanús jelek

Crespi atya 1982-ben, 90 évesen hunyt el. A temetésén nagy tömeg vett részt, több mint 2000 ember volt jelen a szertartáson. Egy márvány síremlékben helyezték örök nyugalomra a férfit, amire rendszeresen hatalmas csokor virágot kap, sírját pedig névtelen felajánlások után gondnok tartja rendben.

hitler-birodalma

Halálát követően több kérdés merült fel a lakosok, majd a világ számára. Hagyatéka ugyanis óriási értékű volt. Hátrahagyott egy több millió dollár értékű műkincsgyűjteményt, ami egy ismert ember tulajdonából származott. Hogy kiéből? Adolf Hitleréből.

A Führerről köztudott volt, hogy nagy műgyűjtő hírében áll, a háború után azonban a műalkotások sosem kerültek elő. Az atya halála után egy ismeretlen férfi érkezett Crespi birtokára, majd két nagy rakás műtárggyal távozott. Sosem látták többé.

Cuence rendőrsége is érdekes jelentést tett, ugyanis legnagyobb megdöbbenésükre európai férfiak csapata szállták meg a városkát a temetés előtti napon.

Lehetséges volna?

Sokak szerint minden esély megvan rá, hogy Hitler megmenekült az összeomló birodalmából, és egy új személyazonossággal rejtőzött el. Köztudott ugyanis, hogy a háború éveiben több orvos is látogatta Hitlert, ám az általuk írt feljegyzések, sőt ők maguk is rejtélyes körülmények között eltűntek.

Egyetlen kivétel akadt, egy fiatal fogászati asszisztens, aki kétszer segédkezett Hitler fogainak fogkőtelenítésében. A szovjetek elfogták az illetőt, majd rákényszerítették, hogy rajzolja le Hitler fogsorát.

Ez alapján a rajz alapján vizsgálták meg az állítólagos testet, ami annyira elszenesedett, hogy csak a fogak alapján lehetett azonosítani. A rajz és a fogazat nem egyezett, de arra fogták, hogy az asszisztens nem tanulmányozta eléggé a Führer fogait.

Napokon át kínozták, de nem kaptak pontosabb eredményt Hitler fogait illetően. Sztálin nem engedhette meg, hogy elterjedjen a hír, Hitler talán megszökött a szovjet hadsereg elől, ezért holttá nyilváníttatta az egykori vezetőt. 1981-ben egy nyugalmazott ezredes, Wendell Stephens, aki az amerikai hadseregben szolgált, utazást tett Ecuadorba.

Egy Cuenca nevű kisvárosban találkozott egy magát Crespi atyának nevező egyénnel, akire rögtön ráismert.

Véleménye szerint nem más volt az öreg, mint maga Adolf Hitler.

Hiába mondta azonban a lakosoknak, ki lehet a jóságos atya, azok hallani sem akartak Stephens sületlenségéről. Az egykori ezredes fotók alapján hasonlította össze az öreg atyát Hitlerrel, és egyre biztosabb volt benne, hogy a Führer él. Erre csak rátett egy lapáttal az a hatalmas, értékes műkincsgyűjtemény, ami az atya birtokában volt. Stephens szerint Hitler ide menekítette a magángyűjteményét, amit azóta szaporított. Sajnos a lakosok továbbra sem hallgatták meg, így az amerikai férfi feladta a küzdelmet.

Crespi rejtélyes élete

Az atya előélete nagyon titokzatos. Maga azt állította, hogy egy olasz/osztrák család sarja, akik Észak-Olaszországban éltek. 1943-ban a Vatikánban szolgált, és részt vett egy szemináriumon, ahol a noviciátusát kellett gyakorolnia. Később pedig elrendelték a pappá avatását, ugyanis szép eredményeket ért el.

Különös, hogy minden a Vatikán zárt ajtajai mögött történt, ugyanis nem volt jellemző a városra, hogy bárki idegen csak úgy besétálhatott, és pappá avattathatta magát.

Ez ma sincs így, súlyos követeléseknek kell eleget tenni ahhoz, hogy valaki csatlakozhasson a szuverén nemzethez. Crespi kurátori munkát kapott a Vatikánban, ami sokkal magasabb rangot követelt volna meg. Ezzel magyarázta a nagy értékű műkincsgyűjteményét, mikor többen is kérdőre vonták.

A művészi alkotásokból sokat azonosítottak nácik zsákmányként, így elég rejtélyes módon kerülhettek a Vatikán tulajdonába, ugyanis senki sem tudott erről. 1956-ban Crespit állítólag Ecuadorba küldték, Cuenca városába, ahol végérvényesen letelepedett.

A hely ismeretes volt arról, hogy háborús menekültek, különösen nácik bujkáltak ott.

Martin Bormann és több magas beosztású náci tiszt is megfordult ott, miután elmenekültek Németországból. Crespi állítólag fizetett a lakosoknak, hogy azok teljesítsék a kéréseit. A legfontosabb feladatuk az volt, hogy megvédjék az atyát, amíg az végre nem hajtja a küldetését. A falusiak szerint gyakran látogatták őt német férfiak, ám arról, hogy mi lenne az a bizonyos feladat, és honnan a sok európai, sosem árult el semmit.

Különös egybeesések

Ha az egész ügy nem volna önmagában is elég furcsa, megmutatunk pár érdekes egybeesést, ami tovább fokozza az atya és a Führer körüli rejtélyt.

Adolf Hitler halálának hivatalos időpontja: 1945. április 30.

Crespi atya halálának hivatalos időpontja: 1891 . április 30.

Adolf Hitler nagyapjának születési ideje: 1764. május 29.

Crespi atya születési dátuma: 1981. május 29.

Crespi arra hivatkozott, a műkincsek mind Babilóniából származnak.

Hitler szerette összehasonlítani a Germán birodalmat Babilóniával.

Crespi műkincseket gyűjtött, míg Hitler ugyanennek a szenvedélynek élt.

Adolf Hitler vegetáriánus volt, Crespi úgyszintén nem fogyasztott húst.

Crespi furcsa akcentussal beszélt, nem szokványos módon ejtette ki a „K” hangot, Adolf Hitler ugyanazzal az akcentussal beszélt, mint ő.

Egy videót is szoktak bizonyítékul hozni a hasonlóságra, ugyanis mind mozdulataiban, mind hanghordozásában megegyezik a két rejtélyes alak.

Elképzelhető, hogy a Führer a többi magas rangú náci tiszttel együtt Dél-Amerikába menekült volna a megtorlás elől? Úgy gondoljuk, nem kizárt, hiszen magát Mengelét is a közeli térségben látták. Többen úgy gondolják, a náci birodalom bukásával nem tört meg teljesen az árja faj iránti vágyuk, ezért egy új helyszínen próbálták újraépíteni az egykori dicső nemzetet.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes összeesküvés hitler


Megtekintések száma: 120646





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet