Hivatalos: a világ egyik legnehezebb nyelve a MAGYAR!

2017. november 29., szerda




Egy neves kutatás eredményei hozták ki. OSZD MEG másokkal is!

Úgy néz ki, hogy tényleg a hazánk nyelve az egyik legnehezebb a világon. Ezt egy nagyon friss kutatás is igazolta a napokban.

Az amerikai ormány külföldi ügyekkel kapcsolatos képzéseit végző legnagyobb beszállítója, a Foreign Service Insitute legalábbis így gondolja az általuk végeztt kutatásban.

Az osztályozást bár nem tudományos, de egy sokkal fontosabb téren, pragmatikus szempontból értékelték és vetették össze a világ országainak nyelvezetével.

A kutatások során azt vették elsődlegesen figyelembe, hogy mennyi idejükbe kerül amerikai tanítványainak megtanulni egy-egy idegen nyelvet.

Ezen a listán került a 4+ kategóriába a magyar, ami azt jelenti, hogy az angol (amerikai) anyanyelvi beszélők szempontjából nagyon nehezen tanulható nyelv. Az FSI szerint egy évig kell teljes időben, minden mást félretéve tanulni ahhoz, hogy valaki elsajátítsa, ez ráadásul egy közepes szintet takar.

A tanulmány egyébként azt is megmutatta, melyek a szerintük legkönnyebben tanulható nyelvek. Ilyenek a svéd, a norvég, vagy a germán nyelvek.

Emellett kiemelkedően egyszerű megtanulni a spanyolt és a portugált is.

Ezt mi, magyar fejjel nagyon nehezen hisszük, a kutatás mégis ezt hozta ki eredményű. A könnyebbséghez nyilván hozzájárul, hogy ezek a nyelvek egytől egyig az indoeurópai nyelvcsalád tagjai, ahogy az angol is.

A mi magyar nyelvünk a 4. csoportban kapott helyet, azonban van egy ötödik csoport is, ahová a szinte tanulhatatlan nyelvek tartoznak.

Az arab, a kantoni, a mandarin, a japán és a koreai nyelvet csaknem két évig (88 hétig, 2200 órán át) kell tanulnia egy amerikainak.

Nyilvánvalóan lehet vitatkozni a tanulmánnyal, és a most közzétett eredményekkel azonban abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy a magyar nyelv mindig is az egyik legintellektuálisabb és legszebb, egyben legnehezebb nyelvei között volt mióta világ a világ.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen magyarsag magyra


Megtekintések száma: 130722





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet