Hogyan ismer meg önmagad?

2016. november 8., kedd




A belső énnel való találkozás csak ritkán adatik meg, azonban vannak olyan módszerek, praktikák, melyek elvezethetnek saját, belső valódhoz.

Valójában sohasem ismeri meg önmagát az ember. Ijesztő kimondani, de gyakorlatilag egy ismeretlennel élünk egy testben, ugyanis tudatunk nem ugyanaz, mint saját, belső énünk. Te is tapasztalhattad már bizonyos élethelyzetekben, hogy szinte nem ismertél önmagadra.

Van, hogy önmagának képes a legnagyobb meglepetést okozni az ember, és olyan döntéseket hozunk meg, melyek szöges ellentétben állhatnak világnézetünkkel.

Mégis, törekedni kell rá, hogy minél jobban megismerjük belső énünket, ehhez pedig segítségedre lehet néhány apró módszer, technika.

A csend

A csendben az a jó, hogy olyankor magára marad az ember a saját gondolataival. Nincsenek zavaró tényezők, melyek elvonnák a figyelmünket, így lehetőségünk nyílik arra, hogy önmagunkra hallgassunk, tanulmányozzuk a belőlünk áradó belső monológokat, gondolatokat.

Biztosan tapasztaltad már te is, hogy csendben ülve a belső kétségeid is gyakran felerősödnek, és minden téged bántó gondolat végigfut az agyadon. Ez azért van, mert olyankor legbelső éned szólal meg a tudatodban.

Meditáció

A meditáció hasonlóan működik, mint a csend. Itt azonban egy tudatos folyamatról van szó, melynek során a test és a lélek összehangolódik, és elérsz egy olyan belső, meditatív állapotot, melyben képes vagy kommunikálni a belső éneddel.

Képes vagy ilyenkor megérteni, mit miért csinálsz, mi áll a döntéseid oka mögött valójában, vagy, hogy merre tart az éned fejlődése.

Írás

A belső énnel való ismerkedés és kommunikáció talán legősibb, és legtöbbet űzött fajtája. Nem hiszed? Akkor gondolj bele, hogy minden regényíró, és bárki, aki ír, gyakorlatilag legbelső gondolatait vetíti ki egy papírra.

Ez még akkor is így van, ha bestseller regényt ír valaki, vagy csak úgy lefirkantja az eszébe jutó szavakat, mondatokat. A sorok között ugyanis óhatatlanul ott lapul a belső énünk lenyomata, és ha tudjuk, hogyan olvassunk ezek között a sorok között, akkor képesek leszünk egyre többet megismerni önmagunkból.

Hipnózis

A hipnózis egy olyan alvásszerű, módosult tudatállapotú sajátos állapot, melynek során a hipnotizált személy belső világának legmélyebb bugyraiba is képes elkalandozni. A hipnózison átesett emberek gyakran számolnak be olyan belső, őket nyomasztó érzésekről, mint saját félelmeik.

Sokszor alkalmazzák a hipnózist akkor, ha valakinek egy fóbiáját szeretnék leküzdetni vele. Az egyes emberek különböznek abban, hogy adott körülmények között mennyire mélyen hipnotizálhatók; az emberek tíz százaléka könnyen hipnotizálható. Csak az emberek öt százaléka nem hipnotizálható, vagy nem szabad hipnotizálni.

Álom

Sokan úgy tartják, hogy az álmok belső énünk kivetülései. Ha valamitől félünk, az például gyakran jelenik meg álmunkban. Az általánosságban elmondható, hogy az álmainkra a negatív érzések nagyobb hatással vannak, de vannak olyan személyiségek, akiknek a nap folyamán történt pozitív érzések is képesek erős manifesztációt alkotni az álomban.

Sokszor sokan látják önmagukat a saját álmukban: ez sem véletlen. Az álmainkban ugyanis gyakorlatilag belső énünkkel kommunikálunk folyamatosan. Ma a tudomány még mindig nem tudja, mi az álmok jelentősége, de abban biztosak, hogy köze van a belső tudatalattinkhoz.

Ezzel a néhány módszerrel lehetőséged nyílhat arra, hogy belső énedet megismerd, persze csak akkor, ha elég bátor vagy hozzá, és nem félsz attól, amit találni fogsz odabenn.

ezotéria egészség spirituális önismeret


Megtekintések száma: 211966





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet