Hol járhat az a 3 idegen anyahajó, mely a hírek szerint a Föld felé tartott 2011-ben?

2017. március 17., péntek
Bizonyára sokan emlékeznek arra a hírre, mely 2011 elején robbant be a köztudatba, és a csapból is ez folyt. A 3 azonosítatlan objektumról a mai napig nem lehet tudni semmit. Egyesek szerint az egész csak egy átverés volt, mások szerint még mindig a csillagközi térben utaznak. 5 lehetséges elmélet arra, hogy mi történt.

"3 idegen anyahajó tart a Föld felé?" - szóltak a szalagcímek egyes portálokon és blogokon, és az emberek egy része már azonnal pánikba esett a hír hallatán.

Történhetett ez főleg azért, mert rengetegen lehozták akkoriban a némileg kétes forrásokból származhó információkat, és még az olyan hiteles hírportálok is beszámoltak róla - igaz kellő szkepticizmussal - mint az Origo, vagy a The Mirror.

Az akkori hírek szerint a SETI bukkant rá 3 olyan gigantikus, szemmel láthatóan mesterséges anyahajóra, melyek a Föld irányába tartottak. Ezt egy hosszabb megfigyelés során állapították meg.

“Ilyen még nem volt a történelem során: A SETI először volt, hogy betojva a saját gatyájába, vészriadót fújt, ugyanis a legfrissebb megfigyelések alapján három űrhajó közeledik a Föld felé, s amelyek ha tartják jelenlegi sebességüket, akkor 2012 decemberére érnek ide, és hogy nem sok jót tartogatnak, az már a legbosszantóbb szkeptikusok előtt sem kétséges. Támadnak hát az idegen lények?”

A 3 nagy méretű űrhajó - legalábbis akkor mindenki űrhajónak gondolta - feltehetően több ezer négyzetkilométeresek voltak, és csillagközi bárkák lehettek.

A 3 túlméretezett objektum egyike körülbelül 240 km széles, a másik kettő ugyan kisebb, de még így is aggasztóan nagy méretekkel rendelkeztek, ezért sokan inváziós szándékú fajt, és technológiát sejtettek mögöttük.

Az egész históriát szándékosan szivárogtatták ki, eredetileg ugyanis sem a SETI, sem pedig a NASA nem szeretett volna felelős lenni a később kitörő tömeghisztériáért. A szivárogtató nem más, mint a SETI asztrofizikusa, Craig Kasnov, aki pusztán jóindulatú figyelmeztetésként tette közzé a szigorúan titkos információkat.

Sok paleoasztronautikával foglalkozó szakember azt gondolta a hír hallatán, hogy a legendás ősi idegenek, az Anunnakik térnek majd vissza a Földre valamikor 2012-ben, hogy újra az uralmuk alá hajtsák az emberiséget.

Azóta rengeteg különféle elmélet látott napvilágot arra vonatkozóan, hogy miért nem érkeztek végül meg az idegenek hozzánk 2012 végén, ahogyan azt a hírek kapcsán sokan tudni vélték. összeszedtük az 5 legnépszerűbb, legtöbbet emlegetett magyarázatot, merthogy a történet 2012 után sem sikkadt el. Sőt…

Átverés volt az egész

A szkeptikusok által legközkedveltebb elmélet természetesen az, hogy az egész meg sem történt, és a NASA szakemberei nem észleltek semmit az űrben. Eszerint a teória szerint a 3 azonosítatlan objektum valójában csak képhiba lehet a világűr felvételén.

Ha így van, akkor az egészet azért találhatták ki, hogy a 2012-vel kapcsolatos világvége legendákkal kapcsolatos félelmekre tegyenek rá még egy lapáttal. A próféciák szerint ugyanis 2012 december 21-én a világ megállt volna. Legalábbis a maga nemében, mivel a Maja naptár állítólag ekkor ért véget.

Mivel semmi sem történt az ominózus dátum után, sokan elkönyvelték egy egyszerű átverésnek az egész ügyet, amit valaki, aki nagy fantáziával volt megáldva, nagyon ügyesen kitalált, és az egészből médiahack lett.

Mátrix teória

Egy másik felvetés a Mátrix című filmen felvetett ötletből indul ki. Eszerint az Anunnakik azért közelednek bolygónk felé hatalmas anyahajóikon, mert az veszélyben van. Hogy pontosan mi fenyegeti, azt nem tudni, de vannak, akik azt mondják, hogy mi magunk jelentünk fenyegetést a Földre nézve.

Mivel a csillagközi térben utaznak, valójában már majdnem ideértek, de még nem látták elérkezettnek az időt arra, hogy "újraindítsák" az emberiséget. Vagyis látnak még bennünk fantáziát, és esélyt arra, hogy megváltozzunk, és ne romboljunk le mindent magunk körül.

Az Anunnakik eszerint a teória szerint már több alkalommal megsemmisítettek minket, és mindig újraindították a Földön az élet fejlődését, egy alapos globális csírátlanítási eljárást követően.

Ez megmagyarázná a Földön talált, az előző emberiségre utaló civilizációs nyomokat.

Még mindig felénk tartanak

Akadnak olyan emberek, akik úgy gondolják, hogy az ügy nem sikkadt el, és a 3 idegen anyahajó még mindig a Föld felé tart, egyszerűen csak a 2012-vewl kapcsolatos világvége próféciák miatt gondolták azt a kutatók és az emberek tévesen, hogy 2012. december 21-ére ékreznek meg.

Valójában azonban még most is a csillagközi térben utazhatnak felénk. Egy ilyen technológiával rendelkező faj, mely képes tö9bb ezer kilométeres anyahajókat építeni, feltehetően fénysebesség elérésére mis képes. Ám még így is évtizedekig, évszázadokig tarthat elérni a céljukat: vagyis minket.

Még most is úton lehetnek, és folyamatosan készülnek arra, hogy a Földön kikötve majd birtokba veszik a bolygónkat? Ha így van, lesz időnk felkészülni, és nem kerüljük el az emberiség első csillagközi űrháborúját egy másik fajjal szemben.

Csillagközi háború

Az is lehetséges, hogy már rég nem lenne a Földön élet, mert az idegenek lerohantak volna minket 2012-ben annak rendje és módja szerint, azonban egy külső erő, egy másik idegen faj megakadályozta őket.

Többször beszéltünk már arról, hogy a Föld elképzelhető, hogy egy hatalmas, védelem alatt álló, steril csillagközi rezervátumban fejlődhetett. Vagyis más fajok által őrzött területén vagyunk a világegyetemnek, mivel fejlődés alatt álló faj vagyunk, és a technológiai tudásunk nem elég erős, hogy igazságosan labdába tudjunk rúgni más fajokkal szemben.

Egy kozmikus egyezmény védheti a hozzánk hasonló fajokat, melynek eredményeként minden idegen fenyegetéstől megvédenek minket létrehozóink. Talán a 3 felénk tartó idegen objektumot egy hatalmas csillagközi háború során semmisítették meg.

3 mesterséges objektum volt, de nem felénk tartottak

Akad egy nagyon egyszerű elmélet is, mely szerint az észlelt objektumok valóban ott voltak ott és akkor a felvételen, és léteznek is, de nem felénk tartottak.

Lehetséges, hogy teljesen más úti céljuk volt, vagy talán csak figyelőállomások voltak, esetleg elhagyatott hatalmas űrbárkák. Igazából 3 felvétel alapján nehéz bármit is megállapítani a dolgokkal kapcsolatban.

ufó ufók idegen idegenek összeesküvés idegen invázió globális kataklizma vilávége


Megtekintések száma: 35510

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet