Hőmérsékleti anomáliákat fedeztek fel az ősi piramisokban?

2021. január 25., hétfő
A termo-szkennelés során furcsa dolgokra derült fény a Gízai Nagy Piramissal kapcsolatosan.

A gízai nagy piramis hőletapogatása érdekes anomáliát tárt fel a köveknél. A hőmérséklet-eltérés azt jelezheti, hogy valami eddig ismeretlen dolog rejtőzhet a 4500 éves falak mögött. - állítják a tudósok és régészek egyöntetűen.

A piramisok már nagyon régóta őrzik titkaikat, és nem mondhatnánk, hogy a modern ember túlságosan sokat megfejtett volna közülük, sem azt, hogy közel járnánk az igazsághoz.

Egy nálunk sokkal fejlettebb civilizáció építhette őket, így még ma is csak a sötétben tapogatózunk.

Hufu piramisa a kínai nagy fal mellett a legnagyobb ismert ókori építmény. A mai egyiptomi főváros, Kairó közvetlen közelében, a ma már Kairó elővárosának számító Gíza városa mellett áll, és a Föld egyik legismertebb turistalátványossága. A gízai piramismezőt alkotó három királypiramis egyike.

Ennek a piramisnak a keleti oldalán figyeltek fel egy hő letapogatásos vizsgálat során korábban arra, hogy a hőmérsékletek jelentősen eltérnek.

Ezt a felfedezést már pár évvel ezelőtt is megtették, azonban az újabban elvégzett vizsgálatok alátámasztották az anomália létezését. Állítólag több hasonló piramisnál is tapasztaltak hasonlót.

A letapogatásokat a nappal és az éjszaka különböző időpontjaiban végezték. A hőmérsékletet mérték, miközben a kövek felmelegedtek, és lehűltek. Összesen több mint hat fokos volt az eltérés, ami igen jelentős, és a tudósok nem találtak rá magyarázatot.

Mindezt úgy, hogy a hőmérsékleti eltérések a legtöbb szomszédos kőnél jellemzően 0,1–0,5 Celsius-fok között változtak.

Rengeteg különféle elmélet látott azóta napvilágot az anomáliával, és annak pontos okával kapcsolatban, de az okokat csak találgatják.

Az egyik ilyen elképzelés szerint feltételezhetően egy különleges, rejtett átjáró lehet a piramis külső falai mögött, mely felelőssé tehet a hatfokos eltérésért.

Az sem véletlen, hogy az anomáliát a piramis keleti oldalán fedezték fel, ez ugyanis a piramis azon része, ahol több templom és sír is elhelyezkedik.

A keleti tájolás feltehetően a megközelítésben játszhatott szerepet. Mindenki kelet felől jött, ezért erről kellett, hogy jól megközelíthető legyen.

Az már bizonyossá vált a régészek előtt, hogy a Gizai Nagy piramis foglalja magában a legösszetettebb járatrendszereket az összes piramis közül, és valószínűleg több tervezési változást végrehajtottak az építése közben.

Vannak olyan bizarr összeesküvés elméletek is, miszerint ha a járat valóban létezik, az azért lett eltüntetve, mert egy a túlvilágba levezető kapu lehetett.

Ezen a kapun át mehetett át a másik világba a halott fáraó a hiedelem szerint.

Még napjainkra sem tárták fel az anomália pontos okait, és nem találták még meg az alagút, vagy járat pontos bizonyítékait, mindenesetre a piramis keleti oldalán lennie kell valaminek, amiről eddig nem tudtunk.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek egyiptom piramisok


Megtekintések száma: 114137

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet