Horogkeresztet mintázó gabonakör bukkant fel Angliában

2016. szeptember 2., péntek




Titokzatos, horogkeresztet mintázó gabonakör bukkant fel Beckhampton közelében. Egyelőre senki sem tudja, hogyan került oda, sem azt, hogy ki, vagy mi készíthette. Egyelőre abban sincs egyetértés, hogy a hátborzongató náci szimbólumra, vagy az indiai béke jelére utal.

Egy óriási, szvasztikát ábrázoló gabonakör bukkant fel egyik napról a másikra Wilthsire megyében, Beckhampton közvetlen közelében.

A mintázat 54 méter széles, és rendkívül precíz mintázatot követ. Bárki, vagy bármi is készíthette, átlagon felüli geometria tudással rendelkezhetett.

A formáció olyan nagy méretekkel rendelkezik, hogy a környező útról is látni lehet, sőt, még a friss műholdas felvételeken is ki lehet szúrni.

gabonakor-szvasztika-2

Náci szimbólum vagy a béke indiai jele?

Sokan először a gabonakört hátborzongató náci szimbólumként értelmezték, és úgy gondolták, hogy ha az idegenek csinálták, akkor utalni akartak a náci kultúrára.

Azonban némi vizsgálat után hamar rájöttek a gabonakört alkotó minta pontos jelentésére.

gabonakor-szvasztika

A rejtélyes szimbólum ugyanis nem náci eredetű. A szvasztikának sokkal régebbi, sokkal mélyebb történelmi múltja van, mint amit elsőre gondolnánk róla. A szvasztika eredete sokkal európaibb, mint gondolnánk.

A legrégebbi leletek Indián túlmutatnak: ma már tudjuk, hogy feltűnt a görögöknél, a keltáknál és az angolszászoknál is.

gabonakor-szvasztika-3

A gabonakörbe "égetett" szvasztika az indiai kultúrában a béka szimbólumaként ismert. Akárki készítette, erre a békére akarta felhívni a figyelmet.

Idegen eredet?

Mióta felbukkant a gabonába égetett szvasztika, heves viták tárgya. A szkeptikusok úgy gondolják, hogy ez is csak egy átverés, és néhány lelkes művész készíthette őket. Valóban volt már példa arra, hogy gabonaköröket hamisítsanak, azonban egy éjszaka leforgása alatt, a sötétben ennyire precíz mértanilag hibátlan szimbólumot létrehozni rendkívüli feladat. gabonakor-oroszorszagban Sokan éppen ezért úgy hiszik, hogy a szvasztika szimbólum valójában az idegenek műve.

Hogy mi célt szolgálnak ezek a gabonakörök, arról megoszlanak a vélemények. Egyesek Földi leszállópályáknak vélik, mások pedig rejtett üzeneteknek, melyek geometriailag vannak kódolva.

De miért pont a béke szimbóluma? Talán az idegenek úgy érzik, az emberiség megérett az első kapcsolatfelvételre, és így próbálnak kódolt üzenetet küldeni számunkra?


Megtekintések száma: 14393





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet