​Horror Budaörsön: fekália került a páciensek szemébe, többen megvakultak

2020. augusztus 3., hétfő
Valószínűleg többen végleg elveszthették a látásukat, miután gennykeltő, pontosabban fekáliából származó baktérium fertőzte meg a betegek szemét.

December 12-én a műtéti beavatkozásra váró páciensek már a váróban is csatornaszagot éreztek a Budaörsi Egészségügyi Központban. 

A várakozók többsége szürkehályog-műtétre érkezett.

Aznap 22 emberen hajtották végre a szürkehályog-műtétet, ami körülbelül egy 10 perces rutin beavatkozás. 

A műtöttek közül 12-en két nappal később arra ébredtek, hogy egyáltalán nem látnak a műtött szemükkel. 

Rajtuk azonnal újra elvégezték a beavatkozását, ám közülük két férfi és egy nő végleg elvesztette a látását.

Két embert még idén nyáron is megműtöttek, amelynek során olajjal és gázzal töltötték fel a szemüket, ami a retina támogatására szolgál – írja az NLC.

A klinika elismerte, hogy a beavatkozások alatt nem tartották be maradéktalanul a személyi higiénés előírásokat, különösen a kézhigiénés protokollt. A Pest Megyei Kormányhivatal visszavonta a Budaörsi Egészségügyi Központ egynapos szemészeti sebészetének működési engedélyét.

Két embert még idén nyáron is megműtöttek, amelynek során olajjal és gázzal töltötték fel a szemüket, ami a retina támogatására szolgál – írja az NLC.

A klinika elismerte, hogy a beavatkozások alatt nem tartották be maradéktalanul a személyi higiénés előírásokat, különösen a kézhigiénés protokollt. 

A Pest Megyei Kormányhivatal visszavonta a Budaörsi Egészségügyi Központ egynapos szemészeti sebészetének működési engedélyét.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 6120

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet