Horror: titokzatos víz alatti lyuk nyílt a tengerparton!

2019. május 2., csütörtök




Ha valaha azt gondoltad, hogy nincs rosszabb és ijesztőbb a cápáknál, medúzáknál, akkor ez arra fog késztetni, hogy újra értékeld a félelem listádat.

Ha egy tengerparton sütteted a hasad, akkor valószínű, hogy senki sem fogja megzavarni a nyugalmad. Azt gondolod ugyanis, hogy csak a vízben eshet bántódásod, azt ugyanis időnként a vérszomjas cápák uralják, vagy a szintén nagy fájdalmat okozni képes medúzák.

Azonban van egy olyan jelenség, mely még félelmetesebb tud lenni még ezeknél is.

Nevezetesen az, ha hirtelen megnyílik alattad a föld, és elnyel a víz és a homok, amit egy tátongó, feneketlen óriási lyuk fal fel.

Az ausztráliai Queensland közelében található Fraser szigeten, az Inskip Point nevű tengerparton is így érezhettek néhányan, amikor teljesen váratlanul egy titokzatos, hatalmas lyuk nyílt a földben.

A feneketlen gyomrú bestia mindent elnyelt, nem csak az óceáni aljzat jórészét, de még a homokos tengerpart egy jelentős szakaszát is.

A hátborzongatóan gyorsan végbemenő jelenség következtében ugyan senki sem halt meg, de több autó, és egy nagyobb lakókocsi is a víz alá került, pontosabban a lyuk aljára.

Az erő, ami végbement mindeközben, olyan nagy erejű volt, hogy hatalmas zajt is csapott. A közelben hajózó halászok hallották ezt a nagy ricsajt, és mér a vízben is érezni lehetett az apró rengéseket, amiket keltett.

Egy apró lyuk nyílt a földön, majd süllyedni kezdett, és egyre csak terjeszkedni. Pillanatok alatt bekebelezte a homokos parkolóban álló autókat, és a lakókocsit, valamint rengeteg sátrat.

A lyuk tovább nőtt, és mikor elérte a 100 méteres kiterjedést, drasztikusan, szinte egyik pillanatról a másikra tovább nőtt 200 méteres nagyságúra.

A katasztrófát követően majdnem 300 embert evakuáltak a környékről, mivel a hatóságok nem voltak biztosak benne, hogy a rejtélyes lyuk vajon tovább fog-e terjedni.

Szerencsére nem terjedt tovább, de így is jelentős anyagi kár keletkezett. Később még egy felvétel is készült a lyuk fenekén lévő tárgyaktól, amelyen ki lehet szúrni a 150.000 dollár értékű lakókocsi víz alá szorult roncsait.

Queensland és környéke elég sokat tapasztalt már hasonló jelenséget. A szóban forgó lyuk ugyanis nem valami hirtelen, a semmiből nyíló térkapu, vagy egy miniatűr feketelyuk eredménye, hanem a természet műve.

Rengeteg apró víznyelő szokott kialakulni ezeken a szigeteken a vidéken. A víznyelők azért veszélyesek, mert mindent bezabálnak maguk körül. Nem egy esetben autókat nyeltek el, sok esetben utasokkal együtt, de estek már meg más tragédiák is.

Az egyik legabszurdabb haláleset egy fiatalemberrel esett meg, akinek az ágya alatt nyílt a háza alatt futva egy óriási víznyelő, mely éjszaka beomlott. A férfi holttestét sohasem találták meg.

A víznyelők magyarázata pofonegyszerű, annak ellenére, hogy mennyire titokzatos maga a jelenség, amikor bekövetkezik: ezek gyakorlatilag nem mások,mint a karsztos nyílások, amelyeken a felszínen időszakosan vagy állandóan folyó víz a kőzet belsejébe kerül.

Ilyenkor a lyuk területén meglazul a talaj és gyakorlatilag kimossa a talajszerkezetet a kőzetek alól a víz. Ezáltal egy hatalmas üreg képződik a föld belsejében, a felszí közelében. Amikor már nem bírja megtartani magát, akkor a pereme váratlanul beomlik.

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan bizarr


Megtekintések száma: 62241





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet